Başkan Eşki'den Kadın Kooperatifine güçlü destek

Kooperatifin kadın girişimcilerine destek sözü veren Eşki, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak doğal ürünlerin üretimi için gereken adımları atacaklarını duyurdu. Bu destek, kadın girişimcilerin ekonomik hayata katılımını artıracak mı? Kadın kooperatifleri, yerel ekonomide nasıl bir değişim yaratacak? 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Tarım İl Müdürlüğü'nden Gıda Üretimi Sertifikası alan Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Tarım İl Müdürlüğü'nden Gıda Üretimi Sertifikası alan Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret ederek, kadın girişimcilere destek sözü verdi. Ziyaret sırasında Başkan Eşki, kooperatif üyeleriyle bir araya gelerek, sorunlarını dinledi ve taleplerini not aldı.

Büyükpark'taki satış stantlarında Kooperatif Başkanı Hürriyet Yıldız ve üretici kadınlarla buluşan Eşki, Bornova Belediyesi olarak kadın girişimcilere her türlü desteği sunacaklarını vurguladı. Başkan, kooperatifin ürettiği ev yapımı limonata, poğaça ve kurabiye gibi doğal atıştırmalık gıdaların yanı sıra yeni doğan çocuklara yönelik hediye paketleri, örgü ve bez çantalar gibi el emeği ürünlerin Kent Market'lerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması ve belediyeye ait sosyal tesislerde satışa sunulması konusunda tam destek vereceklerini açıkladı.

Başkan Eşki, ayrıca, kadın girişimcilerin daha fazla ürün satabilmesi için pazaryerlerinde satış noktaları oluşturacaklarını da sözlerine ekledi. Kooperatifin faaliyetlerini daha etkin yürütebilmesi amacıyla daha büyük bir yer tahsis etme konusunda gereken adımları atacaklarını belirten Eşki, kadın girişimcilerin her zaman yanında olacağının altını çizdi.

Kooperatif Başkanı Hürriyet Yıldız ise, Gıda Üretimi Sertifikası'nın kooperatif için büyük bir adım olduğunu belirtti. Yıldız, “Başkan Eşki'nin samimiyeti ve verdiği destek sözleri bizleri çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme