Başkan İduğ: İnşaatı durdurma kararı aldık

Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ, Bornona Anadolu Lisesi'nde (BAL) kreşin yapılması için ağaçların kesilmesine yönelik eleştirileri...

TAKİP ET

Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ, Bornona Anadolu Lisesi'nde (BAL) kreşin yapılması için ağaçların kesilmesine yönelik eleştirileri dikkate alarak basın mensuplarına açıklama yaptı. Belediye başkanlığı binasında çok amaçlı bir tesis için ağaçların kesildiğine yönelik yaptığı açıklamada 'Tek bir ağaç dahi kesilmemiştir' diyerek 'Ekim ayının 2022 yılında yapılan müracaat 5 Aralık'ta ruhsat vermemizle sonlandı. Bizler de imar alanı içerisinde belediye müracaat yapılması halinde ruhsat verildiğinden, hangi kurum müracaat ederse jet hızıyla cevap verdik' sözlerine yer verdi.

'Bizim dışımızda gelişti'

Başkan İduğ, protokol anlaşmalarının dışında kaldıklarını aktararak 'Biz okullara tesis kazandırmak üzere kim talep ederse bu konuda olumlu cevap veriyoruz. Bu konuda okulun ihtiyaçlarını karşılayacak olması bizim de tercihimizdir. Ancak valilik ve bakanlık tarafından bu anlaşma yapıldığından da bizim dışımızda gelişen bir durum oldu. Bizler bu ruhsatı vermek zorundaydık ve verdik' dedi.

Binada 7 metre kayma

Mühürlenmenin yanlış bilgilendirildiğine işaret eden İduğ, binanın kaymasına işaret ederek 'Binanın ölçümlerinde de 7 metre kayma yaşaması sonrasındaki tespitimizde inşaatın durdurulması kararını aldık. Bu inşaatın yeniden bir projeyle devam etmesi de mümkün. Bunun için de yeniden müracaat edilecek. Kamuoyuna yapılan yanlış bilgilendirmede ağaç kesilmesi söz konusu değildir. İnşaat alanındaki kaymadan dolayıdır. Buradaki 'Suriyeli ve mülteci' konusu bizimle ilgisi yok ve buna girmem. Bu bölgede de mülteci yer almıyor. (Bornova Anadolu Lisesi) BAL, ortaokulu devre dışı kalmış ve sadece lise eğitimi verilen bir lisedir. Burada da anaokulu ihtiyacının olduğunu düşünmüyoruz. Biz sadece Bornova Belediyesi olarak yasal bir şekilde inşaat ruhsatı vermekteyiz' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İduğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Soyer'in attığı tweetin üzerine 'İnşaat ruhsatı ile ilgili sorun yok. Eğitim alanında bulunduğu için hepsi yasal mevzuata uygundur. 11 ilçede yapılan prosedür de bu şekilde. Bizdeki inşaatın düzeltilmesi talebidir, mühürlenme değil bu' diyerek 'Okulun yeni yapılan tesisin BAL mezunlarının da talebi üzerine yeni derslikler kurulması ve laboratuvar kurulmasını talep ediyorlar. Bu konuda da mühürleme ve ruhsat eksikliği yok' dedi.

'Çok hassas bir konu'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzBB Başkanı Tunç Soyer'inde BAL'dan mezun olduğuna değinen Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa iduğ, 'Genel başkanımız ile görüşmemizde 'Bizler de yaptığımız ölçümlerinde yanlış bir algıyı da düzeltmeyi yazılı olarak bildirdiğimizi ilettik. Çok hassas bir konu bu. Burada ağaç kesimi yapılmadı, bizden de ruhsat alındı ve 5 Aralık'ta da inşaat başladı. Yanlış kısımları da düzeltecekler, bunu talep ettik' dedi.
Hedef gösterilmesi konusuna da dikkat çeken Başkan İduğ, 'Bornova Belediyesi, inşaat ruhsatını verdiği için oradaki 'resmi yazı' ifadesinde hedefe girdik. Bu bizim asli görevimizdir, bu konuda algı yönetildiğini sanmıyoruz' dedi.

 

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme