Başkan Kınay: 58 mahalledeki her kadının sesi duyulacak

Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği'nin düzenlediği 'Kadın ve Demokrasi' panelinde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 58 mahalledeki her evin sesinin duyulacağı ve özellikle kadınlar ile çocuklara yönelik daha fazla destek sağlanacağı bir toplumsal cinsiyet hassasiyetiyle hazırlanan 2025 stratejik planını duyurdu.

Panel, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti ve moderatörlüğünü TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca üstlendi. Kınay'ın yanı sıra, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Tülin Osmanoğulları, DİSK 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk da panelde yer aldı.

"Sesini Duyuramayanların Sesi Olacağız"

Kınay, adaylık sürecinde "Kadının Karabağlar'da ne işi var?" gibi söylemlerle karşılaştığını belirtti. Ancak, Karabağlar'da kadınların çokça emek verdiğini ifade ederek, "Bu sokaklarda kadınların emeğini gördüm. Kadınların sözlerinin duyulmasını sağlamak için bu toplantıları büyütmek zorundayız," dedi.

"Hayata Dokunmalıyız"

Başkan Kınay, belediyeciliğin herkesin sorumluluğu olduğunu ancak hayata dokunmanın da önemli olduğunu vurguladı. 58 mahallede her evin sesini duyacaklarını, kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarla ailelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeler hazırladıklarını ve istihdam fırsatları sunacaklarını ifade etti.

"Ekonomi Kadınları En Çok Vuruyor"

Kınay, ülkedeki ekonomik zorlukların kadınları daha fazla etkilediğini belirterek, "Kadın bir belediye başkanı olarak, kadınların yoksulluğunu daha iyi anlıyorum. Kadınların gücünü ve mücadelelerini ön plana çıkarmalıyız," dedi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla 58 mahalledeki ailelere yönelik etkinlikler düzenlediklerini de ekledi.

"Atatürk'e Borçluyum"

Kınay, konuşmasını Atatürk'e ve onun yolundan gidenlere teşekkür ederek sonlandırdı. "Bu mücadeleyi yürütmek için kararlıyız ve sesimizi daha çok duyuracağız," şeklinde ifade etti.

Bakmadan Geçme