Başkan Kınay Strazburg'da Türkiye'yi nasıl temsil etti?

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde hangi konuları gündeme getirdi? 46 ülkeden temsilcilerle bir araya gelen Kınay, Türkiye'nin yaklaşan 2024 seçimleri hakkında hangi gözlemleri paylaştı? Gençlerin siyasetteki rolü ve Ukrayna'nın yeniden inşası gibi kritik konulara dair neler söyledi? Başkan Kınay'ın Karabağlar için uluslararası işbirliği planları nelerdir?

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu'na Türkiye Ulusal Heyeti adına katılarak ülkemizi temsil etti. Türkiye Belediyeler Birliği'nin koordinasyonunda gerçekleştirilen ve bu yıl 47'ncisi düzenlenen genel kurulda, Kınay bölgesel meclis delegesi olarak yer aldı.

Kongrede, 46 farklı ülkeden gelen temsilcilerle bir araya gelen Başkan Kınay, siyaset ve yerel yönetimlerin çeşitli boyutlarını ele alan tartışmalara katılma ve Karabağlar için ulusal ve uluslararası işbirliği olanaklarını görüşme fırsatı buldu. Özellikle gençlerin siyasetteki etkisinin artırılması, yaşlanan nüfus için kaliteli kamu hizmetlerinin sunulması ve Ukrayna-Rusya krizi sonrası Ukrayna'nın yeniden inşasına yönelik çözüm önerileri gibi küresel çapta önemli konular genel kurulun gündeminde yer aldı.

Ayrıca, Türkiye'nin yaklaşan 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim gözlem raporu da kongrede tartışılarak oylamaya sunuldu.

Başkan Kınay, genel kurulda yaptığı konuşmada, İzmir'in en büyük metropol ilçesi Karabağlar'ın Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine bağlı kalarak demokrasi, hukuk ve adaletin savunucusu olduklarını vurguladı. Kınay, özellikle kadınlar ve gençlerin siyasette daha aktif rol almaları için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Genel kurulun son derece verimli geçtiğini belirten Başkan Kınay, Türkiye delegasyonunu başarılı bir şekilde ağırlayan Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder'a teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Karabağlar Belediyesi

Bakmadan Geçme