Başkan Mutlu'dan 9 Eylül kutlama mesajı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla bir video mesaj yayımladı.

Başkan Mutlu'nun sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, Kurtuluş Savaşı sırasında işgale direnen halkın kendi olanaklarıyla diktiği ve şu anda Konak Belediyesi'ne bağlı İsmet İnönü Anı Evi'nde sergilenen Türk bayrağına da vurgu yapıldı.

Başkan Mutlu, 9 Eylül'ün yalnızca bir tarih değil, bir milletin bağımsızlığının ve özgürlüğünün simgesi olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı mücadelesi, İzmir'in kalbi Konak'ta zaferle taçlanmış ve Cumhuriyetimizin temelleri burada atılmıştır. İzmir, kuruluşun, kurtuluşun, bağımsızlığın, demokrasinin ve laikliğin şehridir,” dedi.

Başkan Mutlu, İzmir'in Cumhuriyet ile aydınlanan ışığında geleceğe umutla baktıklarını ifade ederek, “Büyük mücadelelerle kazanılan ve bizlere armağan edilen kentimizi geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.

9 Eylül mesajında, Başkan Mutlu şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili komşularım, kıymetli İzmirliler…

9 Eylül, bizim için sadece takvim yapraklarında bir tarih değil, bir milletin bağımsızlığının ve özgürlüğünün simgesidir. İzmir'in Cumhuriyet ile aydınlanan ışığında geleceğe umutla bakmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük mücadelelerle kazanılan ve bizlere armağan edilen kentimizi geleceğe hizmetle taşımak için canla başla çalışıyoruz. İzmir'imizin kurtuluşunun 102. yılını kutluyor, bu zaferi bizlere yaşatan başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.”

Bakmadan Geçme