Başkan Mutlu İTB Meclis toplantısında 

Konak'ta kentsel dönüşüm için neler yapılıyor? Mazeret olmadan hizmet nasıl olur? Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, İTB Meclisi'nde belediyecilik vizyonunu ve çalışmalarını anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana hangi adımlar atıldı? Konak'ın geleceği nasıl şekilleniyor?

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) eylül ayı olağan meclis toplantısına katılarak belediyecilik vizyonunu ve hizmetlerini anlattı. Başkan Mutlu, göreve geldikleri günden bu yana mazeret üretmeden çalıştıklarını ve en önemli gündemlerinin kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı.

Kadın Belediye Başkanlarından İTB'ye Ziyaret

İzmir Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen eylül ayı olağan meclis toplantısına, İTB Başkanı Işınsu Kestelli'nin ev sahipliğinde, İzmir'in kadın belediye başkanları katıldı. Toplantıda Akademisyen Soli Özel, dünya gündemine dair değerlendirmelerde bulunurken, kadın belediye başkanları da kürsüye çıkarak belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Mazereti Olmayan Kent” başlığıyla hazırladığı vizyon dosyasını paylaşarak, belediyecilik anlayışlarını ve hizmetlerini anlattı.

“Kentsel Dönüşüm Öncelikli Gündemimiz”

Başkan Mutlu, göreve başladığı günden itibaren kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik verdiklerini belirtti. Barınma hakkının anayasal bir hak olduğunu ifade eden Başkan Mutlu, “Kentsel dönüşüm bizim için birinci öncelik. Afet risklerinin ve binaların güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın sağlıklı konutlarda yaşaması adına bu çalışmalar büyük önem taşıyor. Devletin desteğiyle birlikte yerel yönetim olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu zorunluluğu yerine getirmek için çalışıyoruz” dedi.

“Mazeretimiz Yok, Başarmak Zorundayız”

Başkan Mutlu, “Göreve başladığımız günden bu yana ekip arkadaşlarımla birlikte mazeret üretmeden çalışıyoruz. Konak, sahip olduğu zengin kültürel değerlerle ve İzmir'in merkezi konumuyla başarılı olunmaması için hiçbir mazeret kabul etmiyor. Bu nedenle asfalttan sosyal hizmetlere kadar her alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ekonomik zorluklara rağmen hizmet üretmeye ve halkımızın ihtiyaçlarına çözüm bulmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Katılımcı Yönetim Anlayışımızı Sürdürüyoruz”

Uzun yıllar Mimarlar Odası'nda görev yapan ve kentsel planlama konusunda deneyime sahip olan Başkan Mutlu, Konak'ta hayata geçirdikleri projelerde kamunun yararını gözeten bir yaklaşım izlediklerini söyledi. Başkan Mutlu, “Mimar olarak bu kentte pek çok projede yer aldım. Şimdi masanın öteki tarafındayım ve kamucu bir bakış açısıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz. Katılımcı yönetim anlayışımızla vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak projelerimizi şekillendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sanat ve Kültür Merkezi Bir Konak Hayal Ediyorum”

Konak'ı sanatın, kültürün ve ticaretin merkezi olarak yeniden parlatmak istediklerini dile getiren Başkan Mutlu, “Yaya dostu bir belediyeyiz, kaldırım işgalleriyle mücadele ediyoruz. Kemeraltı ticaretini ve esnaf kültürünü tekrar canlandırarak, İzmir'in yaşayan kültüründe Konak'ın tekrar parlamasını hedefliyoruz. Beş yılın sonunda herkesin mutlu olduğu, kentsel dönüşümün tamamlandığı ve kültür-sanat faaliyetlerinin arttığı bir Konak hayaliyle yaşıyoruz” dedi.

“Başarı Hikayesi Yazacağız”

Başkan Mutlu, İzmir'de görev yapan kadın belediye başkanları olarak önemli bir başarı hikayesi yazacaklarına inandığını belirterek, “İzmir'in 8 kadın belediye başkanı olarak bu dönemde bir başarı hikayesi yazacağımıza inanıyorum. Bu salonda daha fazla kadın belediye başkanının yer alacağına olan inancımla hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, konuşmasının sonunda, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'ye kadın belediye başkanlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.


Bakmadan Geçme