Başkan Ömer Eşki Bulgaristan seçimleri için vatandaşa çağrıda bulundu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 27 Ekim'de yapılacak Bulgaristan genel seçimleri öncesinde, oy kullanma hakkına sahip Bornovalıları sandığa gitmeye davet etti.

Başkan Eşki, vatandaşların demokratik haklarını kullanmalarının hem Bulgaristan'daki istikrar hem de orada yaşayan soydaşların refahı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Başkan Eşki, bu çağrısını Bornova İnönü Mahallesi'ndeki Türkan Bebek Parkı'nda düzenlediği bir etkinlikte dile getirdi. Parka, 1984'te Bulgaristan'da asimilasyon karşıtı protestolar sırasında hayatını kaybeden 20 aylık Türkan Bebek'in adı verilmişti.

Bulgaristan'ın İstikrarı İçin Oy Kullanın

Eşki, açıklamasında İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şube Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Nihat Yağbasan'ın da kendisine eşlik ettiğini belirterek, Bulgaristan'daki soydaşların daha iyi bir yaşam sürmelerinin oy kullanma bilinciyle yakından ilişkili olduğunu ifade etti. Hak ve Özgürlükler Hareketi İttifakı'nın oy pusulasında 13. sırada yer aldığını hatırlatan Eşki, "Vatandaşlarımızı sandığa gitmeye ve oy vermeye davet ediyorum. Bu süreç, oradaki kardeşlerimizin refahı açısından son derece önemli" dedi.

Bornova'da 11 Bin Seçmen

Bornova'nın Türkiye genelinde Bulgaristan seçimleri için en fazla seçmenin bulunduğu bölge olduğuna dikkat çeken Başkan Eşki, ilçede 11 binin üzerinde seçmen bulunduğunu ve Bornova Belediyesi olarak oy kullanma hakkına sahip vatandaşlara ulaşarak katılımı artırmaya çalışacaklarını belirtti.

Bornova'daki Oy Kullanma Noktaları:

  • Atatürk Mahallesi Mesleki Eğitim Merkezi – 2 Nolu Sandık
  • Doğanlar Mahallesi Batıçim İlkokulu – 2 Nolu Sandık
  • Pınarbaşı Reşat Turan Ortaokulu – 1 Nolu Sandık

Başkan Eşki, bu seçimlerde tüm vatandaşların oylarını kullanarak demokratik haklarını yerine getirmeleri gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Bakmadan Geçme