Başkan Sengel: Hizmeti engelleyen her türlü haczin kalkması lazım!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filzi Ceritoğlu Sengel, SGK borçlarının 31 Mart seçimlerinin ardından CHP'li belediyelerin artmasıyla yeniden hatırlandığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filzi Ceritoğlu Sengel, AK Parti iktidarının CHP'li belediyeleri SGK borçlarıyla sıkıştırma politikasını sert bir dille eleştirdi.

2019 yılında belediyeyi 7 milyon 837 bin dolar vergi borcu ile devraldığını söyleyen Başkan Sengel, 30 EKim 2024 itibariyle güncel borcun 4 milyon 104 bin euroya düştüğünü açıkladı. "Galiba benim devraldığım Efes Selçuk'ta dönemin Adalet Kalkınma Partili belediye başkanı vergi borcunu ödemeyi unuttu" diyen Başkan Sengel, 10 yıldır akla gelmeyen borçlarımn CHP'li belediyelerin çoğalmasıyla hatırlandığına dikkat çekerek, iktidarı eleştirdi.

"ADALET HEPİMİZE EŞİT UYGULANMALI"

Başkan Sengel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Hizmeti engelleyen her türlü hacizin kalkması lazım! Ne demek banka hesabına haciz koymak? Esnafından aldığı herhangi bir şeyin parasını ödemesin mi belediye? Borçlarını düzenli ödeyen belediyelere yüze 10' gibi indirimin geri gelmesi gerekiyor, toplu taşımada vergi indiriminin gündeme gelmesi gerekiyor. Adaletin hepimize eşit şekilde uygulanması gerektiğini söylüyoruz Belediyelerin nefes alması için değil İzmir'in nefes alması için söylüyoruz" dedi.

"DEMOKRASİ TENİS MAÇI DEĞİLDİR"

Komsiyonda tartışılan kararları yeniden meclis gündeminde tartışmaya açana AK Parti grubunu da eleştiren Başkan Sengel, Demokrasi tenis maçı gibi sağdan sola bir o konuşsun bir o konuşsun değildir. Komisyonlarda 4 saat konuştuk denilen şeyin üzerine burada konuşmak değildir. Burası Uğur Dündar'ın Halk Arenası değil. Burası meclis... Canlı yayınlar yapıyoruz, halkın izlemesini istiyoruz. Burada verilen kararların neler olduğunu anlasınlar bir süre sonra kapatmasınlar istiyoruz" diye konuştu

Özel Haber

Bakmadan Geçme