Başkan Soyer: Tek bir İzmirli’nin ahını almadık!

Aysun Güler/YENİ İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İsmet İnönü Sahnesi'nde 4,5 yıllık görev süresince...

TAKİP ET

Aysun Güler/YENİ İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İsmet İnönü Sahnesi'nde 4,5 yıllık görev süresince gerçekleştirdiklerini anlattı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Arslanoğlu ve il, ilçe yönetiminin de katıldığı etkinlikte Arslanoğlu, 'Bizim yandaş kanallarımız yok, bizim havuz medyamız yok. Bizim yaptıklarımızı anlatabilecek tek gücümüz var, o da örgütümüz. Bugün bizimkiler 4,5 yılda neler yapmış? detaylı dinlemeye geldik. Detaylı dinleyeceğiz ki, vatandaşa da tek tek anlatabilelim. Tarımı kalkındırmaya yönelik çalışmaları ile bizimkileri biliyoruz Türkiye tarımına AK Parti iktidarı tarafından verilen zararı bizimkiler gördü. Onlar yıllık 2,3 milyar dolarlık buğday ithali peşinde, 1,5 milyar dolarlık soya fasulyesi ithali peşinde, 1,1 milyar dolarlık ham ayçiçeği yağı ithalatı peşinde. Tunç başkan ise üretici kooperatifinden aldığı sütü, dar gelirli çocuklara verme peşinde. Bizimkiler, bu halkın boğazına bir lokma daha fazla girsin derdinde. Onlar vatandaşın elinde kalan son lokmasını da vatandaşın elinden alma derdinde. Neymiş asgari ücret bir sefer belirlensinmiş. Yoksa besledikleri beşli çete ve yandaşları nasıl doyacak? Kim kimin peşinde görüyoruz değil mi? Bizimkiler İzmir'i dünya kenti haline getirmeyi hedefliyor. 15 yıldır Avrupa'nın her toplantısında var olan büyükşehir belediye başkanımız var. Bizi Avrupa birliği kapılarında süründürenlere inat bizi Avrupa birliğinin tüm meclislerine sokan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Şimdi bize düşen 30 belediyenin 30'una ve Büyükşehir Belediyesi'ne bir kez daha Cumhuriyet Halk Parti'li belediye başkanları getirmek' dedi.

'İZMİR TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI'

Tunç Soyer ise Cumhuriyet'in kimsesizlerin kimsesi olduğunu söyleyerek, 'Bu yüzden burada bugün hep birlikteyiz, beraberce düşünüp yön veriyoruz. Kadınlar ve erkekler arasındaki eşitliğe her noktada ihtiyaç duyuyoruz. Kadınların haklarını gözetmeyen toplumlar eninde sonunda dağılmaya mahkumdur. İzmir'i 5 yıldır demir ağlarla ördük. Ne zaman 3 metro hattı aynı anda icra edildi? Narlıdere Metrosu, Çiğli Tramvayı, Buca Metrosunu ise tüm engellere rağmen getirdik ve temellerini attık. Burası Soyer'in başkan olduğu İzmir, burası bizim şehrimiz. Biz pandemiye, 2 büyük depreme, deniz taşkınına rağmen asla mazeret üretmedik. Ekonomik krizin bileğini büktük. Zehirli gemileri geldikleri gibi geri yolladık. Çeşme'yi katledecek bir rant projesini durdurduk. Her şeye rağmen sosyal yardımları 5 kat artırdık. Tek bir İzmir'in ahını almadık. Yeşil alanları yüzde 60 artırdık. Yağmur suyu kanalını yüzde 50 artırdık ve 945 kilometreye çıkardık. Koku sorununu en büyük sorundu. Tamamen ortadan kaldırdık. Kemeraltı'nda elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk ve ilk etabı yılbaşında tamamlıyoruz. İzmir Tarımı programı ile kuraklığa ve yoksulluğa savaş açtık. Başka bir tarım mümkün dedik. Küçük üreticimizi kooperatifçilik ile destekledik. Çalmadık kapı bırakmadık. İzmir'i dünya kenti yapacağız demiştik ve dünyada ziyaret edilmesi gereken 10 şehir arasında yer aldık. Şehrimize gelen turist sayısı 1.5 milyon arttı. İzmir Türkiye'nin yeni parlayan yıldızı. 165 vaadin 144'ünü tamamladık' dedi.

'GÜMRÜKÇÜ'NÜN AÇIKLAMASINDAN HABERİM YOK' 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün, 'Harmandalı'da, arıtmada ciddi sorunlar var. Başvurularımıza ise Büyükşehir'den cevap gelmiyor' siteminin sorulması üzerine Başkan Soyer, 'Açıklamayı okumadım, söylediklerinden haberim yok, yorum da yapamam' dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün 'Harmandalı'da, arıtmada ciddi sorunlar var. Başvurularımıza ise Büyükşehir'den cevap gelmiyor' siteminin sorulması üzerine Başkan Soyer, 'Açıklamayı okumadım, söylediklerinden haberim yok, yorum da yapamam' dedi.https://t.co/x2BKwix7gq pic.twitter.com/YY4x2G0NEK

— Yeni İzmir (@GazeteYeniizmir) December 19, 2023

 

Bakmadan Geçme