Başkan Tugay Buca'daki İZSU çalışmalarını inceledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Buca'nın 11 mahallesine hizmet edecek olan 'Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi' kapsamındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Sabah erken saatlerde Özmen Caddesi'nde çalışmaları denetleyen Başkan Tugay, projenin Eylül ayında tamamlanacağını belirterek, “Ekiplerimiz 11 kilometrelik yağmur suyu ve 7 kilometrelik atık su hatlarını tamamladı. Buca'da su baskınlarının önüne geçeceğiz,” dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi çerçevesinde, Buca'nın kanalizasyon altyapısının ayrıştırılarak yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Başkan Dr. Cemil Tugay'a saha incelemeleri sırasında, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Ferit Çağlar ve Kozağaç Mahallesi Muhtarı Nermin Kaynak da eşlik etti. Buca sakinleri, temiz su, beton, asfalt ve temizlik hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getirdi. Başkan Tugay, bölge halkının sokak ve trafik düzenlemeleri ile ilgili taleplerini de hızla değerlendireceklerini belirtti. Ayrıca, bölge esnafını ziyaret eden Tugay, çalışmalara gösterdikleri anlayış için teşekkür etti.

Su Baskınlarının Önüne Geçeceğiz

Özmen Caddesi'nde devam eden yağmur suyu ve atık su ayrıştırma projesinin, Buca'da yaşanabilecek su baskınlarını önleyeceğini ifade eden Başkan Tugay, “Şu ana kadar ekiplerimiz 11 kilometrelik yağmur suyu, 7 kilometrelik atık su hattı ve Kozağaç Deresi'nde 1.6 kilometrelik dere ıslahı çalışmasını tamamladı. Büyük bir proje yürütüyoruz ve hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Geçmiş dönemde Buca'da bizi üzen su baskınlarını bu projeyle önleyeceğiz. İzmir'in altyapı sorunlarına bu dönemde etkili müdahaleler yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Buca'da Tarihi Altyapı Yatırımı

Çevik Bir Meydanı'nı Üçkuyular Meydanı'na bağlayan Özmen Caddesi üzerinde devam eden çalışmalar, 300 milyon liralık bir yatırımla hayata geçiriliyor. Proje tamamlandığında, Buca'nın önemli bir bölümünde ayrışık sistemli altyapı uygulanmış olacak. İZSU ekipleri, Buca'nın 11 mahallesine hizmet edecek Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi kapsamında, 11 kilometre yağmur suyu ayrıştırma, 7 kilometre atık su hattı ve 1.6 kilometrelik dere ıslahı çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar, Çevik Bir Meydanı'ndan Özmen Caddesi güzergâhında 256-256/3 Sokak aralığında sürüyor. Projenin Eylül ayında tamamlanması ve bölgenin trafiğe açılması planlanıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme