Başkan Tugay Şehit Aileleri ve Gazilerle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehit aileleri ve gazilerle Tarihi Havagazı Fabrikası'nda buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehit yakınları ve gazilerle Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen yemekte bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleriyle şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Bizi ailenizden biri kabul etmenizden büyük onur duyarız. Size duyduğumuz büyük saygının ve vefanın gereğini yerine getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Geniş Katılımlı Program

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen buluşmada, Başkan Dr. Cemil Tugay'ın yanı sıra Ege Ordusu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mehmet Can Tepedelen, Ege Ordusu Şehit ve Gazi Şube Başkanı Çağrı Demirel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, şehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcileri de yer aldı. Programa, şehit yakınları ve gaziler yoğun ilgi gösterdi.

“Bizleri Ailenizden Kabul Edin”

Başkan Tugay, konuşmasında şehit aileleri ve gazilere hitap ederek, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak onların her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Tugay, “Hepimizi bir aile olarak farz ediyorum. Bizi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni, başkanıyla ve tüm çalışanlarıyla ailenizden kabul ederseniz büyük onur duyarız. Size büyük bir sevgi ve saygı duyuyoruz. Bugün, hayatını kaybeden ve yaşayan gazilerimiz, şehitlerimiz ve onların kıymetli yakınları için buradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüz hepimizin gazisi. O başta olmak üzere tüm şehit ve hayatını kaybeden gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

“Bu Büyük Saygının Bir Parçası Olmaya İhtiyacımız Var”

Kıbrıs gazisi bir babanın evladı olduğunu belirten Başkan Tugay, kendi ailesinden de örnekler vererek duygusal anlar yaşattı. Tugay, “Ben de bir öğretmen olan, askerliğini yaparken Kıbrıs'a giden, orada gazilik unvanı alan ve dört buçuk yıl önce kaybettiğim bir Kıbrıs gazisinin oğluyum. Savaş döneminde geride kalanların neler hissettiğini, savaşa katıldıktan sonra bir gazinin yaşadıklarını biliyorum. En büyük acıyı yaşayanlar ise yakınlarını şehit veren kardeşlerimizdir. Ne kadar konuşursak konuşalım, gazilik ve şehitliğin tam anlamıyla anlatılamayacağını düşünüyorum. Bizim anlatmaktan ve anlamaktan çok hissetmeye, bu vefa duygusunun, bu büyük saygının bir parçası olmaya ihtiyacımız var. Bunun gereğini yerine getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Hiçbir zaman kendimizi sizlerden uzak hissetmeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Şehit Ailelerinden Başkan Tugay'a Teşekkür

Programda, şehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcileri, Başkan Tugay'a çiçek takdim ederek teşekkürlerini ilettiler. Şehit yakınları ve gaziler, kendilerine gösterilen ilgi ve destekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman yanlarında olmasından dolayı minnettarlıklarını ifade ettiler.

Türk Halk Müziği Konseriyle Devam Etti

Buluşma, İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korosunun verdiği konser ile devam etti. Şehit aileleri ve gaziler, sanatçılar tarafından seslendirilen eserlerle duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Tugay ve diğer protokol üyeleri, gecenin sonunda şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenerek sohbet etti. Etkinlik, anı fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme