Başkan Yıldız: Bahanelere sığınmayı doğru bulmuyoruz

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Ankara'da önemli bir ziyarette bulundu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği...

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Ankara'da önemli bir ziyarette bulundu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Dr. Hacı Abdullah Uçan ile bir araya gelen Başkan Yıldız, Çiğli'nin geleceğini ortak akıl ve bilimin rehberliğinde şekillendireceklerini ifade etti.

Başkan Yıldız, Çiğli'de altyapıdan yeşil alan düzenlemelerine, sosyal yardımlardan istihdama kadar birçok alanda kapsamlı projelerin hayata geçirildiğini belirtti. Bu kapsamda, özellikle Sasalı Mahallesi, Mavişehir kıyı alanları ve organize sanayi çevrelerinde yapılacak çalışmaların hızlandırılacağını vurguladı. Yıldız, kentsel dönüşüm ve planlama gibi konularda bakanlık desteğinin önemine dikkat çekerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen uyumlu çalışmaların bakanlıklar nezdinde de destek bulduğunu belirtti.

ÇİĞLİ'NİN GELECEĞİ İÇİN ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Çiğli'nin hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve nüfusun 250 bine doğru ilerlediğini belirten Başkan Yıldız, mevcut ekonomik zorluklara rağmen bahaneye sığınmadan çözüm üretmeye devam edeceklerini ifade etti. Başkan Yıldız, 'Göreve gelir gelmez çalışma arkadaşlarımızla birlikte mevcut durumun fotoğrafını çekip, acil olarak neler yapabileceğimizi planladık. Yol haritamız doğrultusunda çalışmalarımıza vakit kaybetmeden başladık. Çiğli'nin nüfusu, yeni yerleşim alanlarına yapılan konutlar ve aldığı hem iç hem de dış göçle birlikte 250 bine doğru ilerliyor. Çiğli Belediyesi olarak, üniversite, sağlık tesisleri, sanayi bölgeleri ve alternatif yaşam koşulları nedeniyle oluşan talep ve ihtiyaçlara çözüm üretmek zorundayız. Ekonomik zorluklar yaşasak da hiçbir bahaneye sığınmayı doğru bulmuyoruz. Yoğun nüfuslu yerel hizmeti önceleyen bir metropol ilçe olarak işbirliği, ortak akıl ve katılımcılık gibi konuları önemsiyoruz. En başta Sasalı Bölgesi olmak üzere Karşıyaka Mavişehir sınırı kıyı kesimi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme alanları gibi bölgelerde yapılacak çalışmalarımız var. Bakanlıktaki yetkililer ile koordinasyon halinde şehrin planlanması ve daha yaşanabilir hale gelmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Söz konusu bölgelerin ilçemiz sınırlarında bulunması, kuş cenneti ve Ramsar Sözleşmesi kapsamında SİT alanlarına ilişkin yetki ve sorumluluğun bakanlıkta olması nedeniyle bakanlık ziyareti gerçekleştirdik. Değerli fikirleri ve sürece katkıları nedeniyle başta sayın genel müdürümüz olmak üzere ortak çalışmalara rehberlik eden bakanlık görevlilerine teşekkür ediyorum'  dedi.

BAKANLIKLA KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR

Sasalı Bölgesi, Karşıyaka Mavişehir kıyı kesimi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme alanları gibi bölgelerde yapılacak çalışmalar için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile koordinasyon içinde olduklarını belirten Başkan Yıldız, bu alanların kuş cenneti ve Ramsar Sözleşmesi kapsamında SİT alanlarına dahil olduğunu hatırlattı. Bakanlık yetkilileriyle yapılan görüşmelerde bu bölgelerin planlanması ve daha yaşanabilir hale getirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Başkan Yıldız, katkılarından dolayı bakanlık görevlilerine teşekkür etti.

LEYLA BİLGİ

 

 

Bakmadan Geçme