Başkanlar, deprem kavgasına tutuştu

AK Parti ve CHP arasında devam eden deprem polemiği giderek artıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Binalar değil sistem çürümüş' tepkisi üzerine CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da sosyal medyadan tepki vermesi, AK Parti kanadında 'afet istismarcılığı' olarak yanıt buldu. Öte yandan iki parti arasındaki tartışmalar, 'Hayatta kalan diğer canlar kurtarılmadan, cenazeler toprağa verilmeden ve enkaz kaldırılmadan siyasi kavgaya erken başlandı' yorumlarına neden oldu.

TAKİP ET

'KAOS TUTUMU'

Sosyal medya hesabından Başkan Tunç Soyer'in 'Binalar değil, sistem çürümüş' sözlerine yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 'İzmir'i yönetemeyenler, kentsel dönüşümü baştan savanlar, sel ve su baskınlarını iklim değişikliğine bağlayanlar, Harmandalı gibi, afete gebe çöp meselesini çözemeyenler, 10 ili yıkan, asrın felaketi üzerinden devleti hedefine nasıl koyabiliyor, akıl almıyor. CHP'nin her zamankinden daha vahim hale gelen kaos yaratan tutumu, bu deprem felaketiyle ayyuka çıktı. Biz birlik beraberlik ile bu süreci atlatalım derken, onlar doğal afet istismarcılığı yaparak siyaset yapıyorlar, yazıklar olsun… Yine de tekrar edelim, gün o gün değil!' derken, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'da tartışmaya dahil oldu.

'YÖNETEMEDİNİZ!'

Sürekli'ye yanıt veren Başkan Aslanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Kendinizi devletin yerine koymayı bırakın. Siz devlet değil hükümetsiniz. Ve herkes görüyor hükmedemiyorsunuz. AKP yönetemiyor. Siz yönetemiyorsunuz diye halkımızı yalnız mı bırakalım? Bugüne kadar olduğu gibi halkımızın her derdinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Size de çok kez söyledik. Yine de tekrar edelim. Halkımızın yanında olun. Dertlerini çözün. Çözmediniz. Yönetemediniz' ifadelerini kullandı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme