Başörtüsüz kadınların kafasına yoğurt döküldü

İran’da bir markette başörtüsü takmadıkları için iki kadının başından aşağıya yoğurt döküldü. İlgili görüntüler sosyal medyada kısa süre içerisinde yayıldı.

TAKİP ET

İran'da bir markette güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler sosyal medyada gündeme oturarak tüm dünyada kısa sürede yayıldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde İranlı bir adam markette alışveriş yaparken başörtüsü takmadıklarını fark ettiği anne ve kızı olduğu söylenen kadınlarla tartışmaya başlıyor ve tartışmanın alevlenmesi ile adam, yoğurt kovasını kadınların kafasına döküyor. Market sahibi ise yaşanan olay sonrasında adamı tartaklayarak marketten atıyor. Olay sonrasında iki kadın başörtüsü takmadıkları için gözaltına alınırken yoğurtla saldıran adam kamu düzenini bozma gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Ayrıca kadınlara saldıran adama müdahale eden market sahibine de uyarı cezası verildi.

Torkebe kenti savcılığından yapılan açıklamada ise

'toplum içinde başörtüsünü açan iki kadın ile bu iki kadına uygun olmayan şekilde müdahale ederek, fiilen hakaret ve kamu düzenini bozma suçlarını işleyen bir adam hakkında tutuklama kararı alındığı'  bildirildi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme