Bayraklı'ya hareket geldi cadde sokak şenlendi

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleriyle çevre dostu ulaşım ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık yarattı.

"Paylaşımlı Kamusal Alan" teması ve "Sürdürülebilir Yaşam için Birlikte Hareket Edelim" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikler, sabah yoga seansı ile başladı. Katılımcılar, uzman eğitmen eşliğinde temiz havada hem bedensel hem de zihinsel olarak zinde bir başlangıç yaptı. Ardından, 40 bisikletli, Osmangazi Hizmet Binası'ndan Manavkuyu Mahallesi Paten Parkı'na kadar yaklaşık 5 kilometre pedal çevirdi. Bu bisiklet turu, sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek ve karbon salınımını azaltmak amacıyla düzenlendi. Katılımcılar, güvenli sürüş kurallarına dikkat ederek çevre dostu ulaşımın önemini vurguladılar.

Gün boyunca düzenlenen uygulamalı ışıksız yaya geçidi eğitimi ile katılımcılar, güvenli yaya geçiş kurallarını öğrenme fırsatı buldu. Ayrıca badminton, zumba ve jimnastik gösterileri her yaştan katılımcıya sporun tadını çıkarma imkanı sundu. Sahne performansları büyük beğeni toplarken, zumba ve jimnastik gösterileri coşku dolu anlar yaşattı.

Daha Temiz ve Sağlıklı Bir Gelecek İçin

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, etkinliklerdeki katılımcılara teşekkür ederek, "Bu yıl 'Paylaşılan Kamusal Alan' teması ile gerçekleşen etkinliklerimiz, daha yeşil ve temiz bir geleceği hedefliyor. Sürdürülebilir yaşam için birlikte hareket etmeye devam edelim. Karbon salınımının azaltılması ve alternatif ulaşım modellerinin geliştirilmesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak açısından son derece önemli" dedi. Başkan Önal, yerel yönetim olarak bu konudaki çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Bakmadan Geçme