“Belediyelerimiz devlet ile yarışmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar'ın CHP ve CHP'li belediyelere yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

TAKİP ET

Kırkpınar'ın 'Biz bunları İzmir'den biliyoruz' şeklindeki sözleri ve eleştirilerine yanıt veren Sertel, 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim belediyelerimiz devletin kuruluşudur, devlet ile yarışmaz. İktidara göre kısıtlı bütçelerine rağmen halkımızın sorunlarının çözümü için var oldular var olacaklar. Belediyelerimizden hiçbiri parti logosu ile deprem bölgelerine koşmadı. Her biri bölgeden kaçıp kentlerine gelen yurttaşlarımıza kucak açtı. Hiçbiri bunu siyaseten yapmadı, yapmaz. Bizim belediye başkanlarımız içten ve ayrımsız davranır. Depremde siyaset yapıp halkın çaresizliğini oy için kullanmaya kalkanlar siyaseten ahlaksızdır. Gerçekleri halkımız zaten dile getiriyor. Bize düşen halkımızın sorunlarını çözmek, yaralara merhem olmaktır. Belediyelerimiz iktidar ile yarışmıyor, halkımızın sorunlarına çözüm arıyor' dedi.

Bir Kira Bir Yuva

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasıyla ulaşılan destek miktarının 413 milyon lirayı aştığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:  'Depremden canlarını zor kurtaran vatandaşlarımız bölgede çadır bulamazken, İzmir Büyükşehir Belediyesi onların barınma ihtiyacını gidermek için büyük bir kampanya başlattı. Bir kira bir yuva kampanyası ile Türkiye tek yürek oldu ve toplanan yardımlar 413 milyon lirayı aştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de Bir Kira Bir Yuva kampanyasıyla evlere yerleşen depremzedelerin 3 aylık elektrik ve su faturalarını da ödüyor. Ayrıca afetzedelerin su abonelik işlemlerinde güvence bedeli, sayaç bedeli ve su açma ücreti de alınmıyor. Depremzedelerin ihtiyacı olan insani yardım malzemelerinin satın alınmasını sağlayan dayanışma kampanyası Umut Hareketi ise her geçen gün büyüyor. Dört ilde afet koordinasyon merkezi kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 binin üzerinde depremzedeyi ağırlayacak konteyner kentlerin kurulumuna da devam ediyor. Günde 10 bin kişilik yemek üreten mobil mutfağı afet bölgesine gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem alanlarında hızla çadır kentler de oluşturdu.  Büyükşehir Belediyesi, barınma sorununu çözmek için ikisi İzmir'de biri Hatay'da olmak üzere üç ayrı atölyede konteyner üretimini de sürdürüyor. Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman'da kurulan konteyner kentlerde 5 binin üzerinde depremzedeye hizmet verilecek.'

 

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme