“Belediyenin ekonomik göstergelerinde sorun yok ama bankalar kredi vermiyor”

Egeli Gazete’den Mustafa Yılmaz’ın yazısına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çok sayıda ilçe belediyesinin ekonomik...

TAKİP ET

Egeli Gazete'den Mustafa Yılmaz'ın yazısına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çok sayıda ilçe belediyesinin ekonomik olarak zora düşeceği ve hatta çalışanların maaşlarını bile ödeyemeyeceği iddiası her yerde konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Bir TV'de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de gazetecilerin sorularını cevapladı. Başkan Soyer, buradaki konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 4 yılda 5 milyar liradan 15 milyar liraya çıktığını ancak söz konusu borcun üç katına çıkma nedeninin kur artışından kaynaklandığı ifade etti. Euro bazında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun 150 milyon euro azaldığı da belirtildi.

Başkan Soyer, aktardığı ikinci bilgi de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borçlanma kapasitesinin günümüze kadar sadece yüzde 16'sının kullanıldığı yönündeydi. Bu noktada, belediyenin hala yüzde 86 oranında borçlanma hakkının olduğu ifade ediliyor.

BANKACILIK SORUNU 

Başkan Soyer, ekonomik göstergelerde hiçbir sorun görünmemesine rağmen bankaların hiçbir şekilde kredi vermediğinin de altını çizdi. Bu durumun cari olarak işlemlerin aksamasına neden olduğu da ifade edildi.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme