Bergama Asklepion'da ‘Tarihi' Mezuniyet

Türkiye'nin sağlık alanındaki gelişime katkı sağlamak amacıyla 6 yıl önce kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp...

Türkiye'nin sağlık alanındaki gelişime katkı sağlamak amacıyla 6 yıl önce kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi, ilk mezunlarını verdi. Tarihte tıp eğitiminin de verildiği ilk şifa merkezlerinden biri olan Bergama Asklepion'da gerçekleşen mezuniyet töreninde 35 genç hekim diplomalarını aldı.

İzmir'in sağlık alanındaki en değerli kültürel miraslarından biri olan, tarihteki ilk psikiyatri hastanesinin kurulduğu bölge olarak da bilinen Bergama Asklepion, unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı. Beyaz önlüklerini giyerek başladıkları eğitim yolculuğunu başarıyla tamamlayan genç hekimler, yıllardır bekledikleri ana kavuşarak keplerini havaya fırlattı, mezuniyet mutluluğunu doyasıya yaşadı. Cumhuriyetin 100'üncü yılında diploma alarak da tarihe geçen gençler, 'Hekimlik Andı'nı hep birlikte büyük coşkuyla okudu. Tören kapsamında, Prof. Dr. Nalan Kalkan Oğuzhanoğlu tarafından 'Asklepion ve Hekimlik' konulu bir konferans da düzenlendi. Prof. Dr. Oğuzhanoğlu, bilgi ve deneyimlerini törene katılan konuklarla paylaştı. İzmir Opera ve Bale Solisti Oğuz Çimen ise muhteşem performansıyla geceye renk kattı.

İNSANLIĞIN YOLUNU AYDINLATACAKLAR

Törende konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, 'İnanıyorum ki, bugün mezuniyetine tanıklık edeceğimiz gençlerimiz; ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli hekimler olarak başarılarını devam ettirecek. Yeni buluşlara, fark yaratan çalışmalara imza atarak bilimin ve insanlığın yolunu aydınlatacak' dedi.

GELECEĞİ KUCAKLA

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ise 'Bu tören bittiğinde gelecek tüm belirsizliği, sınırsız seçenekleri, görkemi ve zorlukları ile önünüze serilecek. Bu zorlukların bazılarını tahmin etmek zor değil. Tahmin edemediklerimiz de olacak. Yaratıcı çözümler gerekecek. Çözümler bilgili, eleştirel düşünebilen, sorun çözen, birlikte çalışabilen, yaratıcı insanlardan gelecek. Sizlerden gelecek. Sağlıktaki eşitsizlikleri azaltmak, sürdürülebilir bir uygarlık yaratmak için liderlik etmeniz gerekecek. Değerlerinize, eğitiminize, donanımlarınıza, nihayetinde kendinize ve birbirinize güvenin. Geleceği kucaklayın' dedi.

Haber Bülteni

Bakmadan Geçme