Gecede şeytana parmak ısırttılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedeler için düzenlediği 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasında 330 milyon TL toplandı. Başkan Soyer, hedeflerini aştıklarını söyledi.

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedeler için düzenlediği 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasında 330 milyon TL toplandı. Başkan Soyer, hedeflerini aştıklarını söyledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından yurttaşların barınma sorununa çözüm bulmak için başlattığı 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası için Halk TV'de bağış gecesi düzenlendi. Sanat, spor, edebiyat ve siyaset dünyasında birçok ismin katıldığı gece Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Cem Adrian'ın 'Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım' adlı türküyü seslendirdiği bağış gecesini İsmail Küçükkaya ve Seda Selek sundu.

'MİLLETTEN MİLLETE'

Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, '30 Ekim 2020 depreminde bizim de çok canımız yanmıştı. O zaman başlattığımız kampanyada 42 milyon lira destek geldi. Kampanya sayesinde 1 ay sonra çadırları söktük' dedi.

28 bin 466 ailenin destek beklediğini belirten Soyer, 'Bu depremde de 14 milyona yakın yurttaşımız etkilendi. Her bir yurttaşımıza 10 bin lira yardım yapacağız. Milletten millete aktarılan bir kampanya. Türkiye'nin her yerinde bir kampanya yapılıyor. Bizim kampanyamızda para beklemeyecek. Doğrudan doğruya para aktarılacak. Kimsenin hesabında beklemeyecek. Bu rakamı sıfıra indireceğiz. 100 lira ile bir çadır, bin lira ile konteyner desteği verilebilir' dedi.

TELEFONLAR KİLİTLENDİ

Dayanışmaya katkı sağlamak isteyenler 444 40 35 numaralı telefondan yayına bağlanırken Başkan Soyer, dakikada 11 bin 537 arama yapıldığı için telefonlar kilitlendiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU BİR MAAŞINI BAĞIŞLADI

Telefonla bağlanan CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu, 'Bugün 3'üncü kez deprem bölgesine gittim. İnsan oraya gittiği zaman, o acılara tanık olduğu zaman, milletimizin taleplerini, acılarını dinlediği zaman bu tip kampanyaların önemini daha çok anlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu anlamlı kampanyasını desteklemek için bir maaşımı bu kampanyaya bağışlamak istiyorum. Ne kadar çok kişiye dokunabilirsek ne kadar el uzatabilirsek o kadar iyi' diye konuştu.

İTALYA'DAN GELEN YARDIM

Yayına görüntülü bağlanan Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella tüm İtalya'nın da depremlerden çok etkilendiğini ve çok üzgün olduklarını belirterek, 'Bu zaman için değil de şehir yeniden kurulurken yardımda bulunmak istiyorum. Bu acil durum geçtikten sonra da bu yardımlarının durmaması lazım. Biz her zaman yanlarında olacağız. Birbirimize yardım edeceğiz' dedi.

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Emilia Saiz, gelecek fonları bağışlayacaklarını duyurdu ve yeniden inşa döneminde destek vereceklerini belirtti.

Kale Holding adına bağlanan Sema Gülün, 1 milyon lira bağışladığını belirtti.

                                                                                        Metin Akpınar 

METİN AKPINAR'DAN 500 BİN TL

Şarkıcı Mabel Matiz, kampanyaya destek isterken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bir maaşını bağışladı. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat 3 kira, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı 50 bin lira, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de 5 kira bedeli bağış yaptı. Sanatçı Metin Akpınar da 500 bin TL bağış yaptığını Metin Uca aracılığıyla duyurdu.

ALTILI MASA'DAN DESTEK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Bahadır Erdem, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in üç ailenin kirasını üstlendiğini belirtti.

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan da kampanyanın önemine değinerek, 'Bir maaşımla katkıda bulunmak istiyorum' dedi ve başsağlığı diledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşiyle birlikte bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayacaklarını belirtti.
Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal da 10 kira destek vereceğini aktardı.

FOLKART'TAN 5 MİLYON LİRA

Saat 23.00 itibariyle yardım bekleyen aile sayısı 7 bin 610'a indi.
İş insanı Batı Zeytinoğlu 39 milyon lira bağışladığını duyururken, Folkart Yapı da 5 milyon TL destek verdi. Armağan Çağlayan Vakfı'nın da 1 milyon TL destek vereceği aktarıldı. İş İnsanı Haydar İnanç da 10 depremzedenin kirasını karşılayacağını açıkladı.

HEDEF AŞILDI

Programın sonunda Twitter hesabında bilgilendirmede bulunan Soyer, hedefin aşıldığını duyurdu: 'Hedefimizi aştık… 33.098 ailemize kira desteği için 330 milyon ₺ topladık. Dayanışmamızı sürdürecek, büyütecek, yuva sıcaklığına hasret kalan depremzedelerimize hep birlikte destek olacağız.'

 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme