Bir sandıktan 6 kahraman çıktı

İzmir’de Bozkır Ailesi'nin tek erkek çocuğu Ahmet Bozkır’ın en büyük erkek çocuğu olan iş insanı ve...

İzmir'de Bozkır Ailesi'nin tek erkek çocuğu Ahmet Bozkır'ın en büyük erkek çocuğu olan iş insanı ve iletişimci Haşmet Hun Bozkır, halasının sandığından, kahraman dedelerine ve akrabalarına ait gazi ve şehit madalyalarının gün yüzüne çıkmasıyla büyük gurur yaşadı.

Büyük dedesi Süleyman Bozkır'ın Kafkas Savaşları gazisi, büyük dedesi Süleyman Pala'nın Çanakkale Savaşı gazisi, büyük dayısı Ahmet Pala'nın Çanakkale Savaşı şehidi, dedesi Haşmet Bozkır'ın İstiklal Savaşı gazisi, eniştesi Mehmet Severoğlu'nun Kore Savaşı gazisi ve kuzeni Mehmet Açar'ın Kıbrıs Savaşı gazisi olduğu Haşmet Hun Bozkır, atalarının ve akrabalarının gurur veren hikayelerini anlattı.

HİKAYELERİYLE BÜYÜDÜ

'Sadece Haşmet dedem, Mehmet eniştem ve Mehmet ağabeyimi tanıma fırsatı buldum. Onların kahramanlık öykülerinin yanında insan hikayelerini de dinleme ve yaşama fırsatını buldum' diyen Hun, şöyle devam etti: 'Haşmet dedemin, kendi babasıyla ilgili, 'Bir cepheden bir ben gelirdim, bir cepheye babam giderdi' dediğini hatırlıyorum. Çocukken bu hikayelerin değerini anlayamasam da, bugün ülkemizin bayrağı özgürce dalgalanıyorsa, biz bu ülkede onurumuzla, şerefimizle hayatımızı sürdürüyorsak, bundaki en büyük pay şehit ve gazilerimizin olduğunu anlıyorum.'

GÖZÜ GİBİ BAKACAK

Madalyalara gözü gibi bakacağını söyleyen Hun, 'Bir araziyi çevirip, burası 'vatan' demenin yetmediğini bu madalyalar gösteriyor. O yüzden madalyaları, ıslak imzalı beratları, terhis belgelerini, nüfus cüzdanlarını, pasaportları, askeri kimlikleri, savaş notlarının bulunduğu not defterlerini evimin en güzel köşesinde kutsal emanetler olarak sergileyeceğim' diye konuştu.

'YÜCE ATATÜRK'ÜMÜZ YOL GÖSTERİCİMİZDİR'

Haşmet dedemiz, Süleyman dedemiz ve Ahmet dayımız, Mustafa Kemal Atatürk'le omuz omuza savaşmış insanlar diye konuşan Hun, şöyle devam etti: 'Büyük dayımız Ahmet Pala, Çanakkale'de şehit olmuş. Mustafa Kemal Atatürk, benim için her şeyden öte, olağanüstü bir kişiliğe sahip, eşsiz bir insanoğludur. Sadece Türklerin değil, tüm insanlığın ortak değeridir.Hayatı savaş alanlarında geçmesine rağmen, ' Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir' , ' Yurtta barış, dünyada barış' diyen tek komutandır. Bu yüzden kendisi benim ve benim gibi milyonlarca Türk çocuğunun ışığı, yol göstericisi ve 'Ata'sıdır.'

KAYNAK: YENİ İZMİR GAZETESİ 

Bakmadan Geçme