“Birleşen kadınların önünde kimse duramaz”

Öznur Tugay, 'Biz kadınlar birleşirsek karşımızda hiçbir şey duramaz. Son günlerde geleceğe umutla bakıyorum. Geleceği ancak birlikte olursak güzelleştiririz, güzel günleri birlikte yaratabiliriz' dedi.

TAKİP ET

Karşıyaka Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri de 'Kadın Söyleşisi' oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda düzenlenen söyleşiye; Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Avukat N. Ece Uncu Danyıldız, Ege Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Gamze Bilir Seyhan ve Yaşam Kolaylaştırıcı Asuman Sarıgöl konuşmacı olarak katıldı.

Güzel günler geliyor

Vatandaşların da yoğun bir katılım göstererek ilgiyle takip ettiği söyleşide kadın hakları, kadının sosyal yaşamdaki yeri, evlat edinme, koruyucu ailelik ve konuya olan toplumsal farkındalık konuşuldu. Programın başlangıcında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay, 'Böyle bir günde, böyle bir kalabalıkla bir arada olduğumuz için çok mutluyum çünkü biz kadınlar birleşirsek karşımızda hiçbir şey duramaz. Son günlerde geleceğe umutla bakıyorum, burada sizlerle birlikte olmak umudumu daha da artırdı. Çünkü geleceği ancak birlikte olursak güzelleştiririz, güzel günleri birlikte yaratabiliriz' dedi.

Kutlama değil anma

Söyleşinin ilk konuşmacısı Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Avukat N. Ece Uncu Danyıldız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihsel arka planını ve çıkış noktasını anlatarak önemine değindi. 8 Mart'ın kutlama değil bir anma günü olduğunu da vurgulayan Danyıldız konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Bu 8 Mart'ta deprem nedeniyle hüzün içindeyiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Çok zor bir süreçten geçiyoruz ama bu sürecin belki de en ağır yükleri yine kadınların omzunda. Her devletin kalkınmasını kadınlar sağlamış, toplum bize bunu böyle gösterdi. Bu bilinçle hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.'

Kolektif tavır

Türkiye'de kadınların sahip oldukları haklar çerçevesinde insanca bir yaşam sürmesi için ortak bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirten Danyıldız, 'Toplum olarak bazı şeyleri unutmamalı, hatırlamalı ve hatırlatmalıyız; yaşanan olayların sonuçlarını da takip etmeliyiz. Artık kolektif olarak tavır göstermeliyiz, elimizi taşın altına koymadan bir dönüşümün gerçekleşmesi mümkün değil' dedi.

 

HABER MERKEZİ

 

 

Bakmadan Geçme