Bisiklet tutkunları için dinlendirici tasarım: Cycle Seat ödül aldı

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, bisiklet tutkunları için geliştirdikleri Cycle Seat projesiyle 4. Ezber Bozan Mobilya Tasarım Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandı. 

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, bisiklet tutkunları için geliştirdikleri Cycle Seat projesiyle 4. Ezber Bozan Mobilya Tasarım Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandı.

Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, bisiklet tutkunları için geliştirdikleri Cycle Seat projesiyle 4. Ezber Bozan Mobilya Tasarım Yarışması'nda birincilik ödülü kazandı. Cycle Seat, bisiklet sürücülerinin kan dolaşımını desteklemek ve kas dinlenmesini sağlamak amacıyla tasarlanmış katlanabilir bir oturma birimidir. Proje, özellikle şehir içi bisiklet kullanıcılarının dinlenme ihtiyacını rahat bir şekilde karşılamayı hedefliyor.

107 PROJEDEN BİRİNCİ SEÇİLDİ

Projenin arkasındaki ekip, öğrenciler Berke Kayranlı, Seçil Karaorman ve Mustafa Yiğit Aksu'dan oluşuyor. Cycle Seat, çevresel ve kullanıcı dostu çözümlerle inovatif ürünler ortaya koymayı amaçlayan bu yarışmada, 107 projeden birinci seçildi. Yarışma, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlendi.

BİSİKLETÇİLER İÇİN RAHAT BİR DİNLENME ALANI

Cycle Seat, bisiklete kolayca takılabilen, kullanılmadığında ise katlanarak az yer kaplayan bir tasarıma sahip. Bu oturma birimi, bisikletin gövdesine uyumlu bir şekilde tasarlanmış olup, elastik kemeri sayesinde bisiklete sabitlenebiliyor. Projenin danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Sevi Merter, Burçin Özkır Aşıcı ve Nermin Sena Özger yürüttü.

Öğrenciler, “Şehir içinde; deniz kenarı, park, orman gibi tur güzergahlarını kullanan bisiklet sürücüleri, 1-2 saatlik sürüş sonrasında oturma ihtiyacı duyuyor. Kullanıcının bulunduğu ortamda oturma birimi bulunmaması, bulunsa da temiz ve ergonomik olmaması sebebiyle bu tür sürücülerin dinlenme ihtiyacı uygun şekilde karşılanamıyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak bir tasarım yaptık. Göztepe ve Bostanlı sahilinde denemeler yaptık. Oralarda farklı bisiklet türlerini kullanan kişilerle görüştük. Şehir içi bisikletine yönelmeye karar verdik. Yarışmada taşınabilirlik teması olduğu için buna yönelik tasarladık. Ürünün prototipini sanayi ortamında yaptırıp görme şansımız oldu. Araştırma ve analizlerimizi detaylı ve uzun soluklu yaptık. İyi bir problemimiz ve iyi bir çözümümüz vardı, bizi yarışmada farklı kılan da buydu” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme