BİSİM projesi rafa mı kalktı? Bisikletler nerede?

MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser'in İzmir Büyükşehir Belediyesi Eki Ayı Meclis toplantısında verdiği 'BİSİM bisikletlerimiz nerede?' soru önergesine henüz yanıt verilmedi. 6 ay önce bakıma alınan bisikletlerin akıbeti, kentte merak konusu oluşturuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında şehir içi ulaşımda çevreci bir alternatif olarak başlattığı BİSİM projesi, günümüzde büyük bir ölümle karşı karşıya. Resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, projenin Cemil Tugay dönemi ile birlikte rafa kalktığı düşünülüyor.

3 Nisan 2024 tarihinde "planlı ağır bakım ve onarım işlemleri" ve "istasyon sistem güncellemeleri" ile toplanan Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (BİSİM) bisikletleri, üzerinden 6 ay geçmesine rağmen halen yerlerine konulmadı. İzmir'de sahil hattının simgesi haline gelen ve Mavişehir'den İnciraltı'na kadar uzanan hatlarda bulunan istasyonlarda BİSİM bisikletlerinin yerine özel bir şirkete ait turuncu 'Tripy' marka elektrikli bisikletllerin yer alması ise akıllarda soru işareti oluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanı Vekili Bahadır Altınkeser'in ekim ayı meclis toplantısında gündeme getirdiği BİSİM bisikletleri ile ilgili MHP grubunun verdiği soru önergesine ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz yanıt verilmedi.

Konu ile ilgili Yeni İzmir'e özel konuşan MHP Grup Başkanı Vekili Bahadır Altınkeser, "Sayısını tam olarak bilmemekle beraber 400 bin civarı üyesinin olduğunu düşündüğümüz, 1000'e yakın bisikletin nerede olduğunu merak ediyoruz. Tam sonbahar mevsimindeyiz, insanlarımızın spor yapmasını istiyoruz ancak 6 ay önce bakıma alınan bisikletlerin akıbetini bilmiyoruz. Verdiğimiz soru önergesine bu hafta bir dönüş bekliyoruz" diye konuştu.

CEMİL TUGAY'A SORDU: BİSİKLETLERİMİZ NEREDE SAYIN BAŞKAN?

İzmir'de 60'ın üzerinde BİSİM istasyonu olduğunu ve hepsini tek tek gezdiğini söylen Altınkeser, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a seslenerek, "İzmir'de BİSİM bisikletleri ortada yok. Burada bir onarım çalışması yapılacaksa bu istasyon bazlı yapılabilirdi. Bir bölge bitirilip diğer bölgeye geçilebilirdi. 6 aydır bisikletlerimiz yok, bisikletlerimiz nerede sayın başkan? BİSİM istasyonlarının tamamı boş, yerlerinden ise 'Tripy' marka özel bir şirkete ait turuncu elektrikli bisikletler var. Büyükşehirin kontrolünde olan ancak özel bir şirkete ait bisikletler bizim istasyonlarımızda faaliyet gösteriyor ve para kazanıyor" dedi.

"CEMİL BAŞKAN PROJEYİ BİTİRDİ Mİ?"

Tunç Soyer gitti diye proje rafa kalkacak diye bir kural yok diyen Altınkeser, "Bisiklet kent projesinin devamının sürdürüleceğini düşünüyorum. BİSİM bisikletleri İzmir'in bir değeri. Cemil başkan bisiklet kent projesini bitirdi mi tamamen? Bunun cevabını merak ediyoruz" dedi.

3 NİSAN'DAN BERİ SES YOK!

İzmir'in bisiklet paylaşım sistemi BİSİM'in sosyal medya platformu X'te ise, 3 Nisan 2024'ten beri bir paylaşım bulunmuyor. Son olarak bisikletlerin bakıma alındığına dair yapılan paylaşımın ardından sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi Cemil Tugay'ın paylaşımlarının rt'lendiği görüldü.

CHP KONUYU ARAŞTIRACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ise konu ile ilgili bilgisi olmadığını ancak bisikletlerin akıbetinin ne olduğuğunu öğrenip kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme