Borç yapılandırmasında ilk ödeme yapılmalı!

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranlar için, başvuru süresi 3 Temmuz’da...

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranlar için, başvuru süresi 3 Temmuz'da sona erdi. Ancak, yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz'a kadar ödemeleri gerekiyor. Peşin ödeme yapmayı tercih edenler, bu tarihe kadar hesaplanan tutardan vergi borçları için yüzde 90, idari para cezaları için ise yüzde 25 indirim alabilecekler.

Yapılandırılan borçlar, ödeme tercihine göre peşin veya aylık dönemlerle en fazla 48 ay süreyle taksitlendirilebiliyor. Peşin ödeme yapmak isteyenler için son ödeme tarihi, 31 Temmuz Pazartesi günü olacak. Borçların tamamı bu tarihe kadar ödendiğinde, peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecek.

Taksitli ödeme seçeneğini tercih edenlerin ise birinci ve ikinci taksit ödemelerini yine 31 Temmuz'a kadar yapmaları gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzatıldığından, birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek.

Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edebilmek için ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi önem taşıyor. 31 Temmuz'un son ödeme tarihi olduğu ve bu tarihe kadar gerekli ödemelerin yapılması gerektiği unutulmamalı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme