Bornova'da hurda araçlara karşı sıkı denetim

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hurda araçların yarattığı çevre ve görüntü kirliliğine karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğini söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hurda araçların yarattığı çevre ve görüntü kirliliğine karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğini söyledi. Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi'nde gerçekleştirdiği incelemelerde, hurda araçlar ve sanayiye getirilen araçların gelişigüzelliklerinin yol ve çevre düzenini bozduğunu vurgulayan Başkan Eşki, esnafı daha duyarlı olmaya ve faaliyetlerini atölye sınırları içinde yürütmeye çağırdı.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Pınarbaşı 5. Sanayi Sitesi'ni ziyaret eden Başkan Eşki, bölgedeki binin üzerinde işletmenin faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek, “Bu sorunu ancak esnafla birlikte çözeriz. Öncelikle buradan ekmek kazanan esnafın duyarlı olması gerekiyor. Birbirlerini denetlemeli ve şikayet ettikleri bu çirkin görüntünün ortaya çıkmasına engel olmalılar. İşlerini dükkanlarının sınırı içinde yapmalılar” dedi. Başkan Eşki, sanayi sitesindeki zabıta ve ruhsat müdürleriyle birlikte esnafı uyararak, düzensiz araç bırakma alışkanlıklarına son verilmesi gerektiğini belirtti.

YATIRIM VE DENETİM ÇALIŞMALARI

Başkan Eşki, Bornova Belediyesi olarak sanayi sitelerindeki yollar, kaldırımlar, temizlik ve yeşil alanlar için gerekli yatırımları yapacaklarını ifade etti. Yol ve kaldırımların yasalara uygun şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan Eşki, “Ancak yol ve kaldırımların kanunlara uygun şekilde kullanılması gerekiyor. Kanunlara aykırı hareket edenleri, hurda ya da bakım için getirilen araçları gelişi güzel ve tehlikeli biçimde yollara koyanlara gerekli cezaları uygulayacağız. Atölyelerin sınırları dışında kullanılan alanlardan işgaliye bedeli alacağız. Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren işyerlerinin yerinde daha kolay bir şekilde ruhsat alması için de site yönetimiyle birlikte hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

LEYLA BİLGİ

Özel Haber

Bakmadan Geçme