Bornova'da kış dönemi kursları başlıyor

Bornova Belediyesi, 2024-2025 Kış Dönemi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları için kayıt sürecini başlattı.

Hem çocuklar hem de yetişkinler için düzenlenen bu kurslar, Bornovalılara hobi edinme fırsatının yanı sıra yeni beceriler kazandırarak sosyal ve kültürel hayatlarına önemli katkılar sunmayı amaçlıyor. Vatandaşlar, bu kapsamlı kurslara 24 Eylül'e kadar kurs.bornova.bel.tr adresi üzerinden online başvuru yapabilecek.

23 Branşta 400 Sınıf

Kurslar, 5 yaşından 99 yaşına kadar geniş bir yaş aralığına hitap edecek şekilde tasarlandı. 30 Eylül 2024 tarihinde başlayıp 30 Mayıs 2025'e kadar devam edecek olan eğitim programı kapsamında, toplamda 23 farklı branşta yaklaşık 400 sınıf açılacak. Müzik tutkunları için bağlama, gitar, piyano gibi enstrüman derslerinden seramik, resim, el sanatları, fotoğrafçılık gibi sanatsal beceri kurslarına kadar birçok farklı alanda eğitimler verilecek.

“Herkese Uygun Bir Kursumuz Var”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, düzenlenen kursların Bornovalıların sosyal, sanatsal ve sportif gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu belirterek şunları söyledi: "Kurslarımız sayesinde vatandaşlarımız hem yeteneklerini geliştirecek hem de sosyal bir ortamda keyifli vakit geçirecekler. Bu kurslar, çocuklardan yetişkinlere, hatta yaşlılara kadar herkes için uygun bir içerik sunuyor. Ayrıca, devamlılık ve disiplini teşvik etmek amacıyla kurs ücretlerini sembolik olarak 500 TL ile 1.000 TL arasında belirledik. Bu tutarlar, özel kurs merkezlerinin aylık ücretlerinden bile çok daha düşük."

Kurs Merkezleri ve Branşlar

Bornova genelinde çeşitli merkezlerde düzenlenecek olan kurslar, her yaş ve ilgi alanına hitap eden geniş bir yelpazede sunuluyor. Kursların açılacağı merkezler ve ilgili branşlar ise şu şekilde:

Hobi ve Beceri Edindirme Kurs Merkezi: Bağlama, Gitar, Elektro Gitar, Piyano, Keman, Ritim/Vurmalı Çalgılar, Çocuk Korosu, Kadın Korosu, Çalgı Yapım Atölyesi, Bendir, Halk Oyunları, Bale, Modern Dans, Latin Dansları, Zumba, Seramik, Resim, El Sanatları, Fotoğrafçılık, Satranç,

Akıl Oyunları

Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Sosyal Tesisleri: Bağlama, Gitar, Piyano, Keman, Kadın Korosu, Ritim/Vurmalı Çalgılar, Çocuk Korosu, Kanun, Halk Oyunları, Bale, Zumba, Seramik, Resim, El Sanatları, Satranç, Takı Tasarım

Altındağ Atatürk Kültür Merkezi STK Yerleşkesi: Bağlama, Gitar, Piyano, Keman, STK THM Korosu, Çocuk Korosu, Halk Oyunları, Bale, Zumba, Seramik, Resim, El Sanatları, Satranç, Takı

Tasarım

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi: Bağlama, Piyano, Keman, Satranç, Çocuk Korosu, Ritim
Doğanlar Prof. Dr. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi: Gitar, El Sanatları, Satranç, Takı Tasarım
Naldöken Kültür Merkezi: Satranç, Keman, Çocuk Korosu, Resim
Pınarbaşı Kültür Merkezi: Bağlama, Gitar, Keman, Çocuk Korosu, Resim, El Sanatları, Satranç,

Takı Tasarım

Cumhuriyet Evi: Piyano, Kanun, Ritim/Vurmalı Çalgılar, Gitar, Elektro Gitar
Şehit Kara Pilot Mehmet İlker Karaman Sosyal Tesisleri: Zumba, Halk Oyunları, Ritim, Modern

Dans

Bornova Belediyesi'nin bu geniş kapsamlı kurs programı, her yaştan vatandaşın ilgi alanlarına göre yeni beceriler kazanmasına olanak tanırken, Bornova'nın sosyal ve kültürel yaşamına da önemli bir katkı sağlayacak.

Bakmadan Geçme