Bornova'da 'Yeşil Gelecek' eğitimi devam ediyor

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı kapsamında yürütülen ve Bornova ile Heidelberg Belediyeleri arasındaki iş birliğini içeren BORNBERG projesi, eğitim çalışmalarıyla sürüyor.

TAKİP ET

Bornova Belediyesi personeli ve yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde, iklim değişikliğiyle mücadelede insanın rolünün önemine dikkat çekiliyor.

İklim değişikliğine uyum sağlama ve karbon emisyonunu azaltma konularında Bornova'nın mücadele kapasitesini artırmayı hedefleyen BORNBERG projesi, sürdürülebilir bir gelecek için iki kent arasındaki iş birliğini güçlendirirken, Bornovalıların farkındalığını da artırmayı amaçlıyor. Proje kapsamındaki eğitimler, ‘kurumsal kapasite geliştirme' ve ‘farkındalık oluşturma' başlıkları altında gerçekleştiriliyor. Farkındalık oluşturma eğitimlerinde gençler, gençlik çalışanları, çocuklar ve kadınlar hedeflenirken, kurumsal kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında ise belediye personeli, yöneticiler ve karar vericiler bilgilendiriliyor.

İnsanın Rolü Vurgulanıyor

Bu çerçevede, BORNBERG Projesi'nin ortakları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nurdan Yıldırım ve Dr. Emin Selahattin Umdu, farkındalık eğitimlerini veriyor. Eğitimlerde, iklim değişikliğiyle mücadelede insanın rolü ve doğaya verilen zararlar ele alınıyor.

Küresel Dayanışma Örneği

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, BORNBERG projesinin, iklim değişikliğiyle mücadelede küresel bir dayanışma örneği sunduğunu belirterek, “Bu projede, sıfır karbon emisyonlu Avrupa kentleri arasında yer alan Heidelberg, Yaşar Üniversitesi ve ENSİA ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. BORNBERG Projesi ile Bornova Belediyesi'nin yeşil geleceğe yönelik iklim ve enerji eylem planı olacak. Bu projeyle çalışmalarımızı bir üst seviyeye taşıyacağız” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme