Bornova Meclis Toplantısında ‘otopark’ sorunu

Yenikiraz.com'dan Semi Tektaş'ın haberine göre Bornova belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Bornova Kültür Merkezi Nikah Salonunda...

TAKİP ET

Yenikiraz.com'dan Semi Tektaş'ın haberine göre; Bornova belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Bornova Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un başkanlığında açılan meclis toplantısına otopark konusu damga vurdu. Meclis toplantısı AK Parti grubunun Doğanlar'da bulunan alanın imar planı değişikliği ile ilgi sözlü önergesi tartışıldı. İlgili önerge görüşülmek için Haziran ayı meclis toplantısına ertelendi.

'BORNOVA GENELİ OTOPARK SIKINTISI'

AK Parti Grup Başkan Vekili Sait Tatlı, Bornova Doğanlar Mahallesi 19115 ada 1 parselin kuzeyinde yer alan tescil harici alanda spor alanı belirlenmesiyle ilgili imar planı çalışması ve tescile konu olmasıyla ilgili önergede yer alanının park yerine otopark olarak kullanılmasını istedi. Tatlı, 'Şuan Bornova genelinde bir otopark sıkıntısı var. Belirlenen alanda belki otopark sıkıntısı yok ama ilerleyen yıllar için çok önemli bir proje olabilir. Belirlenen alanda üç futbol sahası var ama otopark yok. Sahalar dolduğunda 200 kişi aynı anda bölgede olabiliyor, bu kadar insan nereye otomobillerini otopark edecek, bu durum ilerleyen yıllar için trafik sorunu yaratacak. Bahsettiğimiz bölgenin etrafında yine illegal olarak yapılmış bir spor tesisi de var ruhsatlı ve izinli olmayan. Böyle bir eğilim varsa bu bölgede düzenli, derli toplu kampüs gibi otopark ve diğer donatı alanları ile beraber bir alan oluşturulmasını talep ediyoruz' cümleleriyle konuştu. AK Parti gurubu önergenin komisyonlar geldiği gibi iade edilmesini ve Haziran ayı toplantısına ertelenmesini istedi.

CHP grup sözcüsü belirlenen alanın özel okullara yakın olması nedeniyle çocukların eğlenmesi için alan yaratacağını ve hayatı canlandıracağını söylerken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, 'Bu proje önceki meclis toplantısından oy çokluğu ile geçtiği için Büyükşehir meclisinden geçemeyecek bundan dolayı bir ay bekleyelim, kamu kaynağının daha iyi kullanılabilmesi ve alanın daha iyi kullanılabilmesi için daha güzel bir sunalım' sözlerini kullandı. Önergenin geldiği gibi komisyonlara iadesi CHP,AKP ve İYİ Parti oylarıyla oy birliği ile kabul edildi. Meclis ikinci oturum toplantısı 5 Mayıs saat 10.00 olarak kararlaştırıldı. (M.T)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme