Bornova'da Âşık Veysel Konseri büyük ilgi gördü

Bornova Belediyesi'nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda eğitim alan kursiyerlerden oluşan 50 kişilik Türk Halk Müziği...

TAKİP ET

Bornova Belediyesi'nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda eğitim alan kursiyerlerden oluşan 50 kişilik Türk Halk Müziği Korusu, türkü dostlarını Büyükpark içerisindeki Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde organize edilen konserde bir araya getirdi. Şef Salih Sütoğlu yönetimindeki koro şık Veysel Şatıroğlu'nun 21 seçme eserini seslendirdi. Havalanma Telli Turnam türküsü ile başlayan konserde 'Uzun İnce Bir Yoldayım, Güzelliğin On Par Etmez ve Kul Olayım Kalem Tutan Ellere' gibi dillerden pelesenk olmuş eserlere salonu dolduran Bornovalılar da eşlik etti. Koronun yanı sıra solo olarak söylenen eserler de türkü severlerden büyük beğeni topladı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, her alanda daha yaşanabilir bir kent yaratma hedefiyle çalıştıklarını söyleyerek, 'Tiyatrodan sinemaya, müzikten halk dansları ve el sanatlarına; kültürel alanda da varız. Her zaman sanatın, sanatçının ve sanatseverlerin yanındayız. Bu konserle türküseverlere güzel bir gece yaşatırken değerli sanatçımız şık Veysel Şatıroğlu'nu da anmak istedik. Koromuza ve salonu dolduran Bornovalılar'a çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kurdu. (M.T.)

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme