Bornova'da çöp tartışması

Bornova Belediyesi Belediye Meclis Toplantısı ikinci oturumu 2022 yılı kesin hesap gündemiyle toplandı. Yenikiraz.com internet sitesinden...

TAKİP ET

Bornova Belediyesi Belediye Meclis Toplantısı ikinci oturumu 2022 yılı kesin hesap gündemiyle toplandı. Yenikiraz.com internet sitesinden Semi Tektaş'ın haberine göre Bornova Belediyesi nikah salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında 2022 yılı kesin hesap bütçesi CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.  Başkan İduğ çöplerin temizlenmesinin sorumluluğunun belediyede olmadığını söylerken bu açıklamaları yapanların meclise saygısızlık yaptığını söyledi.

'SOSYAL YARDIMLAR YETERSİZ'

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un kesin bütçe ile ilgi sunumuyla başlayan toplantıda belediye bütçesi ile ilgili şu rakamlar ön plana çıktı. 2022 yılı gelir bütçesi 818 milyon olurken 2022 yılı gider bütçesi ise 793 milyon 678 bin oldu.

Sunumdan sonra söz alan AK Parti Plan Bütçe Komisyon üyesi Ozan Arıkan belediyenin vaat ettiği ama yapmadığı projeler hakkında şöyle konuştu; '2022 yapılmayan kongre merkezi maalesef Bornovalıları üzmüştür. Büyükşehir Belediyesi'nin yardım edeceği söylendi ama hangi projede yardım etti ki buna etsin. Bornova Belediyesi Büyükşehir'in üvey evladı. Bornova Belediyesi tanıtıma 3 milyon TL harcanmış bu yetersiz, sermaye artışının sebebi belediyeye ait arsaların satılmasıdır. Sosyal yardımlar yetersiz. Bornova'ya yakışmayan rakamlar artırılmalıdır. Fen işleri personeli yetersizdir bu sayının artırılması gerekiyor' dedi.

'BU DEMEÇLER MECLİSE SAYGISIZDIR'

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan İduğ eleştirilere şöyle yanıt verdi: 'Atıl alanlar ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Boş kullanılmayan bir benzin istasyonu vardı onu yenileyip tekrar kazandırdık. Seyditepede boş bir alan vardı oraya kreş ve kadın fitness alanı yaptık. Nazım Hikmet i konteyner kent yapacağız. İşe dönüş davalarında ise, emeklilik  hak eden 27 kişi vardı, davaların 8'ini biz kazandık, kalanlarda sürüyor ama bunu karşılayabilecek bütçemiz mevcut. İzmir'i bütün yükünü Bornova çekiyor. 17 sanayi alanı var. Her gün hem evsel hem sanayi atıklarını biz temizliyoruz. Basında görüyorum, Bornova'da çöp dağlar diye demeçler veriliyor. Çöplerin temizlenmesi bizim sorumluluğumuzda değil, biz işimizi yapıyoruz bu demeçler bu meclise saygısızlıktır.'

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme