Bornova’da gündem BAL’ın koruluğundaki inşaat!

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Gurup Başkanvekili Bahar Gürsul, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'tarikat ve...

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP Gurup Başkanvekili Bahar Gürsul, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'tarikat ve cemaatler' konuşmasını hatırlatarak, 'Milli olması gereken Milli Eğitim Bakanı, milli olmayan söylemleri dile getirmektedir. Bütçe görüşmelerinde tarikat cemaat yapılarla 10 tane protokolümüz var, bunlara devam edeceğiz dedi. Bu ifadelerden anlaşılıyor ki Bakan Tekin'in dünya görüşü ortadadır' ifadesini kullandı.

Ne Olmuştu?İzmir'de BAL tartışması. Bornova Anadolu Lisesi koruluğuna 'mülteciler için anaokulu' iddiası tepki yarattı, DMM'den açıklama yapıldı7 ay önce

Çocuğunun Bornova Anadolu Lisesi'nde okuduğunu ifade ederek 'Biliyoruz ki iktidar artık talan iktidarına dönmüş durumda. Bu talanlarla toprağımızı, ormanımızı, suyumuzu koruyamıyoruz' diyen Gürsul şöyle devam etti:

'Protokollerden biri olan mültecilere yönelik anaokulu projesi. Avrupa Birliğinden mültecilerin Türkiye'de kalmasına yönelik verdiği destek kapsamında eğitim vermesi için. Bu konuda velilerde çok rahatsız inşaatın önünde nöbet bekliyorlar. Ben de bir veli olarak dile getiriyorum; Bornova Anadolu Lisesinin bahçesine anaokulu yapılıyor bu nedenle. Sormak istiyorum; neden Bornova Anadolu Lisesi'nin bahçesi? İzmir'de Bornova'da yer kalmadı mı? Bornova Anadolu Lisesi LGS'den belli bir yüzdelik dilime girmiş olan öğrencilerin yatılı olarak okuduğu lise aynı zamanda. Çocuğumun kaydı zamanı yer sorunu olduğundan bazı öğrencilerin kayıtlarını sildirdiğini öğrenmiş ve çok üzülmüştüm. Yurttan tutun pansiyondan tutun yemekhanesine kadar birçok ihtiyacı varken, bunlar yapılmıyorken, lisenin bahçesine mültecilere yönelik anaokulu yapılmasını ne akılla ne vicdanla açıklayamıyoruz. Ben açıkçası tek bir cevap buluyorum; Bornova Anadolu Lisesinin nitelikli ve donanımına karşı düşmanca tavır olarak görüyorum. Milli Eğitim Bakanının da önceki söylemleri de bunları düşünmeye itiyor. Bakanın Türk gençliğini düşünen bir bakan olmasını diliyorum. Bu inşai faaliyetinin anaokulu değil de okulunun ihtiyacına yönelik bir alana çevrilmesini diliyorum.'

'AĞAÇLARIN KESİLMESİ İÇİN RUHSAT VERMEDİK'

AK Partili meclis üyeleri Gürsul'un ifadelerine 'Genel siyasete ne gerek var ki! Yönlendirme yapmasın. 2 bin 700 protokol diyor…' sözleriyle tepki verdi.

Tartışma üzerine araya giren Başkan İduğ, süreci anlatarak şunları söyledi:

'Bize inanılmaz bir tweet geldi. Ağaçların eksilmesi ile ilgili tepki var. Biz Bornova Anadolu Lisesinin içinde ilave okul yapılması ile ilgili ruhsatı verdik. Biz okulun genişlemesiyle ilgili olması gereken izni verdik. Ağaçların kesilmesi için vermedik. Burada mültecilerle ilgili anaokulu yapılması konusu bizim meclisimizin konusu değil. Milli Eğitim Bakanlığı bu kararı aldıysa yapar. İlçe Eğitim Müdürlüğünü taleplerini 5 yılda yerine getirirken bunların içinde 2 tane anaokulu için ruhsat vermişiz. Bizim herhangi bir vermeme ihtimalimiz yok. Biz bunu okulun genişlemesi için hızlı bir şekilde geçirdik. Bizim verdiğimiz ruhsat, Anıtlar Kurulundan gerekli izinleri aldıktan sonra okul olarak ruhsat kestik. Orası sit alanı. Biz olması gereken eğitim adına yapmamız gereken çalışmayı yaptık. Eğitim ile ilgili olması gereken her şeye jet hızıyla cevap veririz. Mülteci konusu ve ağaç kesilmesi konusu bizlere iletilen şikayetlerden' diye konuştu.

AK PARTİLİ KASACI'DAN TEPKİ

AK Partili Meclis Üyesi Adem Kasacı ise, 'Biz geçtiğimiz zamanda bir protokol yaparak mülteci çocuklara bilgisayar eğitimi verdik. O zaman Bahar Hanım neden bir şey söylemedi? Yanlış varmış gibi gitmeye gerek yok. Hangi tarikata biz ön vermişiz de şimdi vereceğiz' ifadelerini kullandı.

Başkan İduğ bu çıkış üzerine, 'Biz Bornova Belediyesi olarak… Hepimizin cemaatlere karşı olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin cemaatlerle ne noktaya geldiğini biliyoruz. Ben mecliste siyaset yapılmasına müsaade etmiyorum. Bugün bana gelen en büyük tepki tamamen buradaki araç kesilme ve ruhsat söylemi. Biz Bornova Belediyesi olarak Milli Eğitim Bakanlığının talebini yerine getirdik' diye konuştu.

Belediye Bülteni 

Bakmadan Geçme