BTS'den 'Alsancak Limanı' çıkışı: Özelleştirilmesi intihardır!

sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-TCDD'nin işlettiği Alsancak Limanı'nın satışı için Körfez ülkeleriyle görüşülmesine Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir...

TAKİP ET

sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-TCDD'nin işlettiği Alsancak Limanı'nın satışı için Körfez ülkeleriyle görüşülmesine Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi'nden tepki geldi. Basın açıklamasını BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. Limanların özelleştirilmesinin devletin intiharı anlamına geldiğini söyleyen Akyol İzmirli vatandaşlara Alsancak Limanı'na sahip çıkma konusunda çağrıda bulundu.

'ÜVEY EVLAT'

Akyol, iktidarın gözünü bir kez daha İzmir Alsancak Limanı'na diktiğini savunarak, 'Limanların satılması demek üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin denizlerde başta ekonomik olmak üzere her türlü iddiasından vazgeçmesidir. Özelleştirmelerle birlikte, devlet limanların hem stratejik hem de ekonomik rolünü kullanmaktan vazgeçiyor ve her türlü kontrolü sermayeye bırakıyor' dedi.

Akyol, Alsancak Limanı'na yıllardır yatırım yapılmadığını söyleyerek, 'TCDD limanlarında eski ekipman ve cihazlarla çalışma günümüzde de devam etmekte ve bir nevi zarar ettirilmesi için özellikle çaba harcanmaktadır. Limanlara yetersiz yatırım yapılması ve özellikle belli kuruluşların alt birimi olarak görülmesi, bu kuruluşların; örneğin TCDD'nin limanları üvey evlat görmesi neticesinde limanların zarar ettirildiğini söylemek pek yanlış olmayacaktır' diye konuştu.

Bakmadan Geçme