Bu da Baran’ın Cumhuriyet’i

Yeni İzmir Gazetesi’nden Şahbanu Ercelep’in haberine göre Baran, Cumhuriyet'in 100.yılının şerefine 'Benim için Cumhuriyet' temasıyla düzenlenen...

Yeni İzmir Gazetesi'nden Şahbanu Ercelep'in haberine göre Baran, Cumhuriyet'in 100.yılının şerefine 'Benim için Cumhuriyet' temasıyla düzenlenen 42.Pınar Çocuk Resim Yarışması'na katıldı. Cumhuriyet'i kendi gözünden resmetti. Yağmurda su alan bir çadırı yaşadığı travmayı kendi diliyle anlattı.

 

'Cumhuriyet'in onun için büyük anlamları olsa da o, küçücük yüreğinde taşıdığı o büyük ve unutulmaz travmaların, içinde bulunduğu şartların etkisinde fırçasını eline aldı ve resmetti. Cumhuriyet'i tasvir etti…

Resminde, fırça izleri Cumhuriyet'i değil de adeta depremin izlerine tercüman oldu. Yarışmada jüri özel ödülü alan resminde, yağmurun altında her şeye rağmen ayakta kalan bir çadırı ve çadırın üstüne akan su damlasını anlatmaya çalışmış.

Baran Dağdeviren'in resmi 

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen deprem bölgesinden yarışmaya katılan diğer yarışmacıların da resimlerinde depremin hlen devam etmekte olan etkileri göze çarptı.

Deprem bölgesinden yarışmaya katılan çocukların çoğunun resimlerinde ambulans, enkaz ve itfaiye figürlerini anlattıkları dikkatlerden kaçmadı.

Yarışmaya depremden etkilenmeyen bölgelerden katılan çocuklar Cumhuriyet'i rengarenk kalemleriyle allı pullu resmederken yarışmaya deprem bölgesinden katılan Baran Dağdeviren'in (13) resmi ise enkazın rengindeydi.  Baran çizdiği resimde su alan çadırlarını resmetti. Dikkatleri üzerine çekti. Bazı yarışmacılar ise Cumhuriyet'i yemyeşil bir ova, bazıları çocukların el ele koşup gülüştükleri bir yayla, bazılarıysa koskoca bir orman olarak resmetti.

Karadeniz bölgesinden katılan ve yarışmada ödül kazanan minik bir ressam tablosunu anlatırken 'Cumhuriyet bence barış ve güven olmalı. Bu yüzden aklıma bir ağaca ve dallarına Cumhuriyet yazmak geldi' şeklinde konuştu.

Baran Dağdeviren ise eserini 'Depremi anlattım. Yağmurda suyun altında kalan çadırlarımızı çizdim' dedi. Bizim de ödül törenine katılanların da dikkatini çekti.

Baran Dağdeviren ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı 

Haber Merkezi

Fotoğraflar: Batuhan VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme