Buca'da ' Yaşayan Sokaklar ' projesi başladı

Buca Belediyesi, Laleli Mahallesi'nde kaçak yapıları yıkarak yeşil alan ve çocuk oyun sokağı oluşturdu.

Buca Belediyesi, Laleli Mahallesi'nde kaçak yapıların yıkılarak, ilçeye yeşil alan ve çocuk oyun sokağı kazandırılması çalışmalarına başladı. “Yaşayan Sokaklar” projesi kapsamında ilk adımın atıldığı mahallede yapılan değişim, mahalle sakinlerinin büyük beğenisini topladı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Yaya ve çocukları merkeze alan ‘yaşayan sokaklar' oluşturma çalışmalarımıza Laleli Mahallesi'nden başladık” dedi.

Çarpık Yapılaşmanın Önüne Geçiliyor

Buca Belediyesi, ilçede çarpık yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla kaçak yapıları bir bir yıkıyor ve mahallelere yeni yaşam alanları kazandırıyor. Laleli Mahallesi 399 ve 397 sokakları arasında yer alan kaçak yapılar yıkılarak, bölge modern bir görünüme kavuştu. Yeni alanın bir kısmı ulaşımı düzenlemek için yol olarak tasarlanırken, büyük bölümü yeşil alan ve motorlu taşıtlara kapalı “Çocuk Oyun Sokağı” olarak değerlendirildi.

Vatandaş Talebiyle Başlayan Dönüşüm

Proje, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'a sosyal medya üzerinden iletilen talepler doğrultusunda hayata geçirildi. Başkan Duman, süreci hızla başlattıklarını ve projeyi kısa sürede tamamlayarak hizmete sunduklarını belirtti. Başkan Duman, “Göreve başladığımız andan itibaren katılımcı yönetim anlayışımızın güzel bir örneğini sergiledik. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hareket ediyor ve çalışmalarımızı hızla hayata geçiriyoruz. Bu projeyi Buca'nın 47 mahallesinde daha gerçekleştireceğiz” dedi.

Mahalle Sakinlerinden Teşekkür

Laleli Mahallesi Muhtarı Hatice Durulu, mahalle sakinleri adına Başkan Görkem Duman'a teşekkür ederek, “Yapılan çalışma çocuklarımız için çok heyecan verici. Çocuklarımız oyun sokağında çok mutlu zaman geçiriyor. Biz yetişkinler de bu durumdan memnunuz. Emeği geçen herkese ve Başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Geleneksel Oyunlarla Donatılmış Oyun Sokağı

“Çocuk Oyun Sokağı” projesi kapsamında çocukların fiziksel gelişimlerini desteklemek amacıyla geleneksel oyunlar zemine işlendi. Seksek, zıplama, dans oyunu ve yerden yüksek gibi oyunların çizildiği alan, çocukların kendi oyunlarını oluşturabilmeleri için esnek bir yapıda tasarlandı. Mahalle sakinleri, çocukların güvenli bir alanda eğlenceli vakit geçirmelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Buca Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu.

Yaşanabilir Bir Buca İçin Devam Eden Çalışmalar

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, projenin sadece Laleli Mahallesi ile sınırlı kalmayacağını ve ilçedeki diğer mahallelerde de benzer projeleri hayata geçireceklerini belirtti. Başkan Duman, “Buca'mızda daha yaşanabilir ve güvenli alanlar oluşturmak için çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği, yeşil alanlarıyla nefes alabileceğimiz mahalleler yaratacağız” dedi.

Bakmadan Geçme