Buca’da seçim bilmecesi

İbrahim Şengöz ve MHP Buca İlçe Başkanı Ramazan Erdoğan, ıslak imzalı tutanaklara göre oyların değiştirildiğini ve...

İbrahim Şengöz ve MHP Buca İlçe Başkanı Ramazan Erdoğan, ıslak imzalı tutanaklara göre oyların değiştirildiğini ve usulsüzlük yapıldığını söyledi. Görüntülerde yer alan CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Sevgi Kazankaya ve kimliği belirsiz 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunan Öztekin, 'Oyların çalındığını, ıslak imzalı tutanakların değiştirildiğini iddia ediyoruz.' dedi.

HER BİR OYUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kayseri'de bir oy sandığının usulsüz şekilde açılması sebebiyle seçimlerin iptal edildiğini

de hatırlatan Öztekin, 'Talep ettiğimiz bilgi ve belgelerin elimize ulaşmasının ardından Buca'da seçimin iptal edilip yenilenmesi için YSK'ya başvurumuzu yapacağız. Her bir oyun sonuna kadar takipçisi olacağız.' şeklinde konuştu. Yaşananlara tepkisini dile getiren CHP'li Görkem Duman ise, 'Bazı arkadaşların sindirim yollarında problemi var. Buca halkı 31 Mart günü kararını verdi; CHP adayı Görkem Duman'ı belediye başkanı seçti' dedi.

KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

AK Parti'li Öztekin'in iddialarına da değinen Duman: 'Seçimi kaybeden adayın ipe sapa gelmez, aslı astarı olmayan, iftira ve suçlamaları ve itirazları sonrasında mazbata törenimiz ertelendi. Buca

halkının iradesine ipotek koymaya çalışan, kaybetmeyi bilmeyen

AK Parti adayını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.' ifadelerini kullandı. Duman, sözlerini şöyle tamamladı:'Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz.' Yaşanan gelişmeler Buca'da gerginliğe neden oldu. Bucalılar, mazbata teslim töreninin en kısa sürede gerçekleşmesini ve halkın iradesine saygı gösterilmesini bekliyor.

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme