Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Gaziantep'ten çadır satın alınarak Bursa'ya götürüldüğü ve çadırların üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logosu basıldığı iddiaları sonrası görevden alındı.

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 18 Şubat'ta Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde depremzedelere çadır üretmek için atölyeler kurulduğunu, metal aksamların okuldaki atölyelerde üretildiğini, kumaş malzemesinin ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin atölyesinde dikildiğini belirtmişti.

Mahmut Özer, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) standartlarında üretilen 410 afet çadırının, tırlara yüklenerek 22 Şubat'ta Bursa'dan deprem bölgesine gönderildiğini açıklamıştı. Eğitim İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ise 7 Mart'ta basın toplantısı düzenleyerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı 'halka açıkça yalan söylemekle' suçlamıştı. Yeliz Toy, Bakan Özer'in Bursa'daki okullarda üretildiğini söylediği çadırların aslında sırf üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logosu yapıştırılması için Gaziantep'ten Bursa'ya götürüldüğünü, daha sonra yeniden paketlenip deprem bölgesine gönderildiği dile getirmişti.

Toy, 'MEB barınma ihtiyacının acil olduğu Hatay ve Kahramanmaraş illerine 1,5 saatlik mesafedeki Gaziantep'ten satın aldığı çadırları kısa sürede bölgeye sevk etmek yerine logo bastırmak için Bursa'ya göndermiş, bu yolla hem zaman kaybedilmiş hem de yüz binlerce liralık kamu zararına neden olunmuştur. Bu skandallara ortak olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, skandalın paydaşı olan okul müdürleri derhal görevden uzaklaştırılmalı, adli ve idari soruşturmalar acilen başlatılmalıdır. Yardım malzemelerinin satın alınması, nakliyesi ve diğer finansal süreçleri titizlikle incelenmelidir' demişti.

MEB de, geçtiğimiz Cuma günü tepkiler üzerine, iddia hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Açıklamada, 'Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde çeşitli usulsüzlükler yapıldığına ilişkin iddialar' hakkında yaklaşık bir ay önce Serkan Gür ve 'diğer bazı personel' hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturma başlatıldığı da ifade edilmişti.

Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün görevden alındığı netleşti.

Bakmadan Geçme