Bursalı'dan yasağın kaldırılmasının ardından ilk mesaj: Endişemiz yok

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, seçim sonuçlarının açıklanmasına saatler kala sonuçlara yönelik izlenimlerini...

TAKİP ET

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, seçim sonuçlarının açıklanmasına saatler kala sonuçlara yönelik izlenimlerini paylaştı. Bursalı, demokrasiye zarar verecek ya da sonuçlara güvensizlik yaratacak olayların yaşanmadığına dikkat çekerek, 'Cumhurbaşkanımızın çok rahat yüzde 50'nin üzerinde oranla seçileceğine yönelik endişemiz yok. Biz bir önceki farkın daha da üstünde fark olacağını düşünüyoruz' dedi.

'FARK ARTACAK'

Oyunu kullandıktan sonra görevlendirildiği ilçelerdeki sandıkları gezdiğini dile getiren Bursalı, 'Bize 4 ilçede görev verilmişti. Katılımın yüksek oranda olmasını önemsiyoruz. Birkaç münferit olay dışında büyük bir şey olmadı. Biz teşkilatlarımızla sandıklara sahip çıkmak için sahadaydık. Demokrasiye zarar verecek ya da sonuçlara güvensizlik yaratacak hiçbir şey olmadı. Biz bu seçimde Cumhurbaşkanımızın çok rahat yüzde 50'nin üzerinde oranla seçileceğine yönelik endişemiz yok. 2 haftadır sabahtan akşama sahadaydık. Cumhurbaşkanımızın oy oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasındaki oy farklı 2 buçuk milyondan fazlaydı. Bu seçimde de 1 oy bile fazla alsanız yetiyor. Biz bir önceki farkın daha da üstünde fark olacağını düşünüyoruz' dedi.

Şebnem Bursalı, AK Parti seçmeninin bilinçli olduğunu söyleyerek, 'AK Parti, bizim kendi seçmenimizde oy vermeyen olduğunu düşünmüyorum. Ben bu seçimde diğer ittifak tarafının seçmeninin sandığa gitme noktasında çekimser kaldığını gözlemledim. Bizim seçmenimiz oy verme noktasında duyarlı ve bilinçliydi. Bu seçimde de aynısı oldu' diye konuştu.

Bakmadan Geçme