Burundi Devlet Başkanı'ndan LGBT karşıtı açıklamalar: Eşcinseller stadyumlarda taşlanmalı

Afrikalı lider, eşcinsel ilişkileri “felaket” olarak nitelendirirken, “Kişisel olarak, Burundi’de bu tip insanlar görürsek, onları bir...

Afrikalı lider, eşcinsel ilişkileri 'felaket' olarak nitelendirirken, 'Kişisel olarak, Burundi'de bu tip insanlar görürsek, onları bir stadyuma sokup taşlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu, taşlayanlar için günah olmayacaktır' şeklinde konuştu.

Batı ülkelerinin LGBT değerlerine uyum sağlamayan küçük ülkeleri mali cezalarla tehdit ettiğini belirten Ndayishimiye, 'Yardımları onlarda kalsın' dedi. Ayrıca, yurtdışında yaşayan eşcinsel Burundililerin ülkeye dönmemesi gerektiğini ifade etti.

Burundi'de eşcinsellik, 2009'dan bu yana yasadışı ve iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor. Ancak yasada bu kişilerin idam edilmesini öngören bir ifade bulunmuyor.

Geçen martta eşcinsellere yönelik operasyon başlatan Burundi polisi 24 kişiyi gözaltına almış, Ndayishimiye de halktan, bu kişilere 'parya' olarak muamele etmelerini istemişti.

Afrika genelinde 30'dan fazla ülkede LGBT karşıtı yasalar yürürlükte. Geçtiğimiz haftalarda Papa Francis'in eşcinsel çiftleri kutsama kararına Kenya, Nijerya ve Gana'daki Katolik liderler itiraz etmiş, Mayıs ayında Uganda'da eşcinsel çiftlere idam öngören yeni bir yasa yürürlüğe girmişti. Dünya Bankası, bu nedenle Uganda'ya yeni mali kaynak göndermeme kararı almış, ABD yönetimi ise Ugandalı yetkililere seyahat yasağı uygulamış ve ticaret anlaşmasını iptal etmişti.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme