Büyükşehir Belediyesi: Tüm kaynaklar seferber

İzmir'de Karşıyaka Yamanlar Dağı'nda gece başlayan orman yangınına karşı mücadelesi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi orman yangınına ilişkin açıklama yaptı.

İzmir'de Karşıyaka Yamanlar Dağı'nda gece başlayan orman yangınına karşı mücadelesi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlerin yayılmasını önlemek ve yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını engellemek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Yangın, Sancaklı Köyü ve Doğançay yerleşimlerini ciddi şekilde tehdit ederken, Bayraklı Onur Mahallesi 7372 Sokak'taki bazı evlerin tahliye işlemleri başlatıldı. İzmir İtfaiyesi, 600'e yakın personel, ilçe belediyelerinin desteği ve 30'un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgede kapsamlı bir mücadele yürütüyor.

"TÜM KAYNAKLAR SEFERBER"

Ekipler, yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için hem havadan hem de karadan müdahalelerini sürdürüyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangının kontrol altına alınması için tüm kaynakları seferber etmiş durumda. Yangının geniş bir alana yayılmasını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar, büyük bir özveri ile devam ediyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme