Büyükşehir, çevreci araçlarıyla karbondioksit salınımı azalttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim krizine karşı mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kiraladığı 75 adet çevreci araç filosuyla...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim krizine karşı mücadeleye katkı sağlamak amacıyla kiraladığı 75 adet çevreci araç filosuyla yaklaşık 135 ton karbondioksit gazı salınımını iki yılda önledi. Elektrikli araçların kullanımı, daha az sayıda motorlu taşıtın trafiğe çıkmasına engel olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iklim krizine neden olan karbondioksit emisyonunun yanı sıra hava ve gürültü kirliliğinin azalmasını da sağladı. Bu çevreci girişim ayrıca iki yılda yaklaşık 1.5 milyon liralık yakıt tasarrufu sağladı.

Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Murat Koçak, dünya genelinde ulaşım sektörünün son yıllarda hızlı bir değişim geçirdiğine işaret ederek, 'Dünya genelinde çevreyi korumak amacıyla doğalgazlı ve elektrikli araç kullanımı yaygınlaşıyor. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, elektrikli araç kullanımına öncelik veriyoruz. Elektrikli araçlar, daha az sayıda motorlu taşıtın trafiğe çıkmasını engelleyerek, iklim krizine neden olan karbondioksit emisyonunun yanı sıra hava ve gürültü kirliliğinin azalmasına yardımcı oluyor. Ekonomik ve çevreci araçların kullanımı ile karbon emisyonunu azaltırken doğayı koruduğumuz gibi, iki yılda yaklaşık 1.5 milyon liralık yakıt tasarrufu da sağlamış olduk' şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

(ES)

Bakmadan Geçme