Büyükşehir Meclisi’nde yılın ilk toplantısı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı Ocak Ayı Toplantısı 1. Birleşimi İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2024 yılı Ocak Ayı Toplantısı 1. Birleşimi İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'ın başkanlığında başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı sunum meclis üyelerine izletildi. Sunumun ardından CHP'li Aydın'ın önceki meclis gündeminde maddi hatalarının olup olmadığı görüşüldü. Ayrıca söz konusu toplantıda Denetim Komisyon Üyelerinin seçimi de gerçekleşti.

AK Parti Meclis Üyesi Metin Yaşar, Kemalpaşa'daki mezarlık konusunu gündeme getirerek, 'Kemalpaşa Bayramlı'da 90 vatandaş, mezarlığın yapılmamasına itiraz etmiş. CHP ve Cumhur İttifakı'nın itirazları oy birliğiyle kabul edildi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ise reddedildi. Kemalpaşa Belediyesi'nin aldığı karar doğrultusunda oylama yapılmadı. Sebep olarak ise Bayramlık, Bayındır sınırındaki uzak bir dağda bulunması gösterildi. Köyün mezarlık alanı Kemalpaşa için çok uzak ve köy için büyük ve de gereksiz bir alanda. Kemalpaşa için de mezarlıkta defin işlemleri başladı' dedi.

HAYIRSEVERİN TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

AK Parti'li Yaşar, 'Bir hayırsever Kemalpaşa mezarlığına ses sistemi ve aydınlatma bağışı yapmak istiyor. Ama burada mezarlıklar dairesine bunu kabul ettiremedik. Burada bir ses sistemi, çadırımız yok' diyerek talebin oylanmasını istedi.

CHP'li Murat Aydın ise 'Buradaki muhtarlık ile görüşüldü ve mutabakata vardılar. Arkadaşlarımız gerekli konuyu da araştırıp görüşecekler' dedi.

TRAFİK SORUNU VE KAZALAR

AK Parti Çiğli Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe mesire alanlarında yaşanan trafik problemi hakkında, 'Hepimizin malumu İzmir'in hemen hemen birçok yerinde mesire alanlarında, piknik ve park alanlarında yol boyu ve yol kenarında kazaya sebebiyet veriliyor. Bazılarında yaşamsal alanların olmasıyla etrafa huzursuzluk saçılıyor. Burada da şikayetler var. İYİ Parti, MHP, CHP ve AK Parti'den verilen desteğe teşekkür ederiz. Sizlerin talimatları ve ilgili arkadaşlarla da görüşme yapılırsa emniyet ve UKOME ile ilgili çalışmalar da yapılırsa bizler de AK Parti olarak bu konuyla ilgili İzmir'e yaraşır bir karar alırız. İzmir'deki 5 milyon kişinin de güvende eve gitmelerini sağlarız, araçlarını park etmelerini sağlarız' dedi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme