Büyükşehirden üreticiye destek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık sektöründe yaptığı önemli destekler ile üretimin ve üreticinin yanında olmaya devam ediyor

Tarımda verimlilik ve üretim kalitesini artırmayı amaçlayan uygulamalarla, altyapı projeleri hayata geçiren ve üreticilere yönelik hibe projeleri gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, destek programlarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, 'Üretimin baş tacı edildiği, üreticinin hakkını aldığı, tüketicinin sağlıklı ve ekonomik gıdaya ulaştığı düzen için sorumluluk almayı sürdüreceğiz. Üretim kalitesinin yükselmesi, üreticinin kazanması için destek programları artarak sürecek' dedi.

2024'de tarım ve hayvancılıkta birçok destek projesine imza atan Manisa Büyükşehir Belediyesi, zararlılarla biyoteknik mücadeleden tohum, arı ve kovan desteğine, Hayvansal İçme Suyu Göleti yapımından taral dolum tesislerine geniş yelpazede sunduğu hizmetlerle üreticilerin yanında oldu.

Manisa için önemli gelir kaynağı olan, ihracatı ile ekonomiye büyük katkı sağlayan kiraz üretimi için üreticilerin sorunlarının başında gelen kanadı noktalı sirke sineğine karşı biyoteknik mücadelede Manisa Büyükşehir Belediyesi, 85 mahallede 9 bin 500 dekarlık alanda kiraz üretimi yapan 3 bin 220 üreticiye 96 bin 580 şişe elma sirkesi desteğinde bulunuldu. Uygulama ile zararlılarla mücadelede çevre dostu sürdürülebilir çözümlerin, 2025 yılında da devam edeceği bildirildi.

Arı üreticilerine yapılan desteklerde 73 arıcıya Batı Ege Tipi 10'ar adet ana arı dağıtımı yapıldı. Arıcılık kayıt sistemine kayıtlı 200 arıcıya ise yüzde 50 hibe ile Langrosth tipi kovan desteği sağlandı.

Kooperatiflerle iş birliği yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 kooperatife, ishale bağlı buzağı ölümlerinin önlenmesi için destek paketi hazırladı. Çiftçilere buzağıların gelişimi için gerekli olan sindirim güçlendirici vitamin, yalama taşı, buzağı biberonu ve yedek biberon emzikleri verildi.

'Arpa ve Buğday Tohumu Bizden Hasat Sizden Projesi' kapsamında 670 üreticiye toplam 185 bin 100 kilogram arpa tohumu, bin 130 üreticiye 291 bin 300 kilogram buğday tohumu dağıtıldı. Proje ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin süt ve et verimini arttırmak amacıyla 417 çiftçiye, 87 bin 675 kilogram yem bitkisi tohumu verilerek üretime destek sağlandı.

Hayvancılıkla uğraşanların su ihtiyacını karşılamak üzere Demirci, Kula, Salihli, Selendi, Yunusemre ilçelerinde 8 adet Hayvan İçme Suyu Göleti yapımını tamamlarken Kırkağaç, Kula, Selendi, Gördes ve Yunusemre ilçelerinde 69 adet HİS'in bakımlarını gerçekleştirdi. 4 sondaj, 1 damlama sulama tesisi ve 4 tarımsal sulama havuzu yapımı gerçekleştirilirken 120 damlama sulama tesisinin bakımı yapıldı.

Akhisar, Demirci, Gördes, Kırkağaç, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Şehzadeler ve Turgutlu ilçelerinde hem yangın hem de 6 bin 615 üreticinin ilaçlamada faydalanacağı taral dolum tesisleri kuruldu. Tarımsal sulama amaçlı depo yapımı ve sulama kooperatif talepleri doğrultusunda yatırımlara imza atıldı.

Çocuklara bırakılacak en güzel mirasın, üreten Türkiye olacağını söyleyen Başkan Zeyrek, 'Üretimin artması, üreticinin daha çok kazanması için desteklerimize devam edeceğiz. Üreticilerin kalkınmasına ve bölgedeki tarım, hayvancılığın güçlenmesine katkı sağladık. 2024'de sağladığımız desteklerle verimli tarım uygulamaları ve sürdürülebilir hayvancılık için güçlü bir zemin hazırlayarak, üreticilerin geleceğe daha sağlam adımlar ile ilerlemesini hedefledik. Manisa'mızda üretimin baş tacı edildiği, üreticinin hakkını aldığı, tüketicilerimizin sağlıklı ve ekonomik gıdaya ulaştığı bir düzen için sorumluluk almaya kararlılıkla devam edeceğiz. Kooperatifleşen, nitelikli istihdam yaratan anlayışı egemen kılacağız. Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras üreten Türkiye olacaktır. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, Manisa'da tarım ve hayvancılık alanında üretim kalitesinin yükselmesi, üreticinin daha çok kazanması için destek programlarını arttırarak sürdüreceğiz'' dedi.

Basın Bülteni

Bakmadan Geçme