Çakırağa Konağı yeniden ziyarete açılıyor

UNESCO Dünya Kültürel Miras Geçici Listesi'ndeki Birgi tarihi kentinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı...

TAKİP ET

UNESCO Dünya Kültürel Miras Geçici Listesi'ndeki Birgi tarihi kentinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze olarak faaliyet gösteren Çakırağa Konağı'nın 2020 yılında başlayan restorasyon, konservasyon, teşhir-tanzim ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı.

Ödemiş'in Birgi Mahallesi'nde bulunan ve Birgi'nin sembollerinden biri olan Çakırağa Konağı biten restorasyonun ardından yeniden ziyaretçileri için açılıyor. 18. yüzyılda yapılan konağın çok kadim bir tarihi var. 1761 yılında varlıklı bir tüccar olan Çakıroğlu Mehmet Bey tarafından inşa ettirilen bu tarihi konak, uzun seneler boyunca harap halde kaldıktan sonra 1990'lı yılların ilk yarısında restorasyondan geçirilerek müzeye dönüştürüldü. Hem Türk mimarisinin hem de Osmanlı döneminde gündelik hayatın anlaşılabilmesi için çok önemli bir kaynak oluşturan yapı, ahşap Türk evlerinin de en etkileyici örneklerinden biri olarak yer alıyor.

2020 yılında restorasyona giren konak 28 Nisan Cuma günü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un katılımları ile yeniden ziyaretçilerini kabul etmeye başlayacak.

 

HABER MERKEZİ

(Y.K.)

 

Bakmadan Geçme