“Çalışanlarımız hak ettikleri maaşı alamıyor”

Yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin'e konuşan Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, '23 Mart-30...

TAKİP ET

Yenikiraz.com internet sitesinden Göksu Tekin'e konuşan Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, '23 Mart-30 Mart tarihlerinde eylemimizi yaptık, 6 Mayıs tarihinde iş bırakmak için kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda artan iş yoğunluğuna karşı çalışanların hak ve taleplerini gözlüyoruz'' ifadelerini kullandı.

Çalışanların ağır iş yükü altında olduğunu ve en düşük memur maaşının 10.700 lira olduğunu dile getiren Güven, 'Ekonomik koşulların iyileştirilmesiyle ilgili mücadelemiz devam ediyor ve bunu 1 Mayıs'a yansıtmayı düşünüyoruz' dedi.

'İZMİR'DE 20 BİN KİŞİ VAR'

BES İzmir Şubesi olarak KESK'e (Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu) bağlı olduklarını ifade eden Güven, 'Maliye, sosyal güvenlik gençlik-spor, nüfus gibi devletin belli başlı kurumları bizim iş kolumuza giriyor. Demokratik bir işleyişe sahibiz. Eylem etkinlikleri ve mücadeleci bir birimiz. İzmir'de bize bağlı yaklaşık 20 bin kişi var' diye konuştu.

EK ZAM TALEBİ

Güven konuşmasının devamında, 'Artan iş yoğunluğu ve yoksullaşmanın getirdiği ek zam taleplerimiz için alanlarda olacağız. 1 Mayıs'ta adliye, sosyal güvenlik kurumu ve maliye çalışanları talepleriyle ilgili sahada olacak. Ek zam eylemlerimiz seçimi beklemeden yürümek zorunda. Bütün kesimlere ara zam yapıldı, şu an aktif olarak çalışan kamu emekçilerini bu maaş rakamıyla bırakmak istemiyoruz. Adaletsiz maaş sistemi var. Emeklilikte uzmanlaşmış kişiler 11 bin TL alırken, temizlik bakım işleriyle uğraşanların 17 bin TL alması çok büyük haksızlık. Seçimi bekleyemeyecek kadar kötü bir boyuttayız. Çalışanlarımız adeta pimi çekilmiş bomba. Hak ettikleri maaşı almıyorlar'' şeklinde konuştu.

'AK PARTİ DÖNEMİNDE MAKAS AÇILDI'

Yoksulluk sınırının şu an 32 bin TL olduğunu ve bir memur maaşının bu kadar düşük olmaması gerektiğinin altını çizen Güven, 'Asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kalması durumu kötü ve diğer maaşların da kademeli olarak yapılan işe göre verilmesi gerek. Türkiye'de bu makas özellikle AK Parti döneminde açıldı' dedi.

 

Haber Merkezi

(Y.K.)

 

Bakmadan Geçme