Çalışma izni kriterleri güncellendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, güncellenen 'Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri'nin 1 Ekim 2024'te yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, güncellenen 'Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri'nin 1 Ekim 2024'te yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, uluslararası işgücü politikasının temel amacının Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu işgücünün öncelikle yerli kaynaklardan karşılanması olduğu vurgulandı. Yerli işgücünün yeterli olmaması durumunda ise uluslararası işgücünün tamamlayıcı etkisinden faydalanılması hedefleniyor.

“ÇALIŞMA İZNİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ GÜNCELLENMİŞTİR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, nitelikli yabancıların Türkiye'ye kazandırılmasının ve bu kişilerin yaratacağı katma değerin ülkenin kalkınması açısından büyük önem taşıdığı belirtilerek, "Başta 12. Kalkınma Planı olmak üzere üst politika belgelerinde çizilen çerçeve, sektör-meslek-iş temelinde yapılan analizler, sektör temsilcilerinin talepleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri, idari kayıt ve veriler ile benzeri hususlar dikkate alınarak ihtiyaçlar doğrultusunda; nitelikli yatırımcı ve işgücünün ülkemize çekilmesi, yerli işgücü arzının sınırlı kalması sebebiyle ihtiyacın karşılanamadığı alanlarda yabancı işgücünden tamamlayıcı mahiyette faydalanılması, yerli işgücüyle ihtiyacı karşılanabilen sektör-meslek-işler bakımından da koruyucu tedbirler alınması ve kayıtlı istihdamın artırılması amaçlarıyla çalışma izni değerlendirme kriterleri güncellenmiştir. Uluslararası İşgücü Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nin 22'nci maddesi gereğince güncellenen 'Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri' 1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir” denildi.

ŞARTLAR VE KRİTERLER YENİDEN DÜZENLENDİ

Yeni düzenleme ile birlikte, genel değerlendirme kriterleri olarak bilinen 'istihdam', 'ücret' ve 'mali yeterlilik' kriterleri güncellenmiş; çeşitli sektör ve meslekler için gerekli şartlar ve kriterler yeniden düzenlendi.

Bakmadan Geçme