Can dostlar için Türkiye'ye model olacak projenin temeli atıldı

28 dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan 'Güzelbahçe Belediyesi İzmir Özel Türk Koleji Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi' için temel atma töreni gerçekleştirildi. Bu proje ile belediye ve özel sektör can dostlar için işbirliği yaptı.

İzmir Özel Türk Koleji ve Güzelbahçe Belediyesi, Türkiye'de örneği olmayan bir projeye imza atarak yerel yönetimler ile eğitim sektörünü bir araya getirdi. 28 dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan "Güzelbahçe Belediyesi İzmir Özel Türk Koleji Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi" için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel Atma Töreni Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Gerçekleşti

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde düzenlenen törende, İzmir Özel Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç ve diğer yetkililer hazır bulundu.

“Bir Işık Oldu Oğuz Tatış”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, projenin sokak hayvanlarına özgürce ve huzurla yaşayabilecekleri bir alan sunacağını belirtti. İzmir Özel Türk Koleji'ne verdikleri destek için teşekkür eden Günay, projenin İzmir'de 30 ilçenin en güzel hayvan barınağı olacağını vurguladı.

"Mutluluğumun Tarifi Yok"

İzmir Özel Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve kısa sürede hayata geçeceğini belirterek, sokak hayvanları için bir yuva olacağını ifade etti.

PROJEYE İLİŞKİN TEKNİK BİLGİLER

Proje, 28 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek.
Ana bina 198 metrekare olacak ve içerisinde veterinerlik hizmetlerinden ameliyathaneye kadar çeşitli birimler bulunacak.
Hayvanlar için 437 metrekarelik alanda 200 kulübe yer alacak ve 500 metrekare kapalı alanda barınabilecekler.
Projenin tüm masrafları İzmir Özel Türk Koleji tarafından karşılanacak.
Proje, hem yerel yönetimlerin hem de eğitim kurumlarının bir araya geldiği örnek bir girişim olarak Türkiye'de hayvan haklarına ve refahına dikkat çekecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme