Can dostları için eğitim
Etkinlik Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'yle Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu'nun...
Etkinlik Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'yle Karabağlar Kent Konseyi Ekolojik Denge ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu'nun çalışmalarının anlatıldığı görsel sunumla başladı. Başkan Selvitopu, doğada bir yaşam dengesi olduğunu hatırlatarak, 'Bu dengede canlıların birbirine önemli katkıları var. Hayvanlar bize en yakın canlılar. Ancak doğal dengenin bozulması en çok onlara zarar veriyor' dedi.
Karabağlar Belediyesi'nin can dostlarımız için elinden geleni yapmaya gayret ettiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, '3 ayrı merkezimizde kısırlaştırma ve tedaviler gerçekleştiriyoruz. Uzundere Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde tam donanımlı ameliyathane ve sterilizasyon ünitesini hayata geçirdik. Can dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için birçok çalışma yapıyoruz. Bunların yetersiz olduğunu biliyoruz. Zaman içinde çok daha iyi hizmetleri ve koşulları hayata geçireceğiz. Sonuçta doğa hepimizin. Sağlıklı, korunmuş bir çevreyi gelecek kuşaklara teslim etmek hepimizin görevi olmalı' diye konuştu.
SOKAĞA ATILAN HAYVAN
İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan da konuşmasında, 'sokak hayvanı' yerine 'sokağa atılan hayvan' ifadesinin kullanılması gerektiğini söyledi. Karabağlar Belediyesi'nin bu hayvanlarla ilgili uygulamalarının veteriner hekimleri memnun ettiğini belirten Özkan, 'Ancak sorunlar, birkaç belediyenin başarılı çalışmalarıyla çözülecek gibi değil. Doğru yöntem, hep birlikte ve sistemli mücadele etmek' dedi.
Özken, İzmir'de kayıtlı yaklaşık 400 bin sokakta yaşayan hayvan bulunduğunu da söyledi.
Haber Bülteni