Çanakkale’deki orman yangını sürüyor

Yangın sonucunda büyük bir ormanlık alan ve tarım arazisi zarar gördü. Yangın nedeniyle Çanakkale Çan Karayolu...

Yangın sonucunda büyük bir ormanlık alan ve tarım arazisi zarar gördü. Yangın nedeniyle Çanakkale Çan Karayolu ile Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Yangından etkilenen 83 kişi bulunuyor. Yangının başlangıcı, Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda belirlenemeyen nedenlerle meydana geldi.

Olayın hemen ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye yönlendirildi. Jandarma ekipleri de olay yerine intikal etti. Ekipler, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarına başladı. Toplamda 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahale devam ederken, karadan da sürekli müdahale sürdürülüyor.

7 UÇAK, 22 HELİKOPTER

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının hızla yayıldığına dikkat çekerek, gece görev yapabilen 4 helikopterin gün ağarmadan önce müdahalede bulunduğunu ve şu an 7 uçak ve 22 helikopter ile havadan müdahalenin devam ettiğini ifade etti. Yangına karadan da aralıksız şekilde müdahale edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgeye toplam 2.659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 diğer araç ve iş makinesinin sevk edildiğini açıkladı. Yangının etkilediği 9 köyde toplam 337 ev ve 1251 kişi tahliye edildi.

83 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangında toplam 83 kişinin etkilendiğini belirtti. Etkilenenlerden 14'ü ambulanslarla olay yerinden tahliye edilirken, 48 kişi ise ayakta tedavi için hastanelere götürüldü. Tedbir amacıyla 21 hastanın nakli sağlandı. Bakan Koca, olay yerine 74 ambulans ve 4 UMKE aracının görevlendirildiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, saatte 9.600 metreküp suyu yatayda 150, dikeyde 70 metre püskürtebilen yangın söndürme sistemli 'Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi' Çanakkale Boğazı'nda müdahaleye hazır bir şekilde beklemek üzere konuşlandırıldı.

Yangınla mücadele devam ederken, bölgede olumsuz etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme