Cemil Tugay: Hiçbir siyasi görüş vatan sevgisinin önüne geçemez

İzmir'in kurtuluşunun 102. yıldönümünde düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gençlere seslenerek, 'Atatürk'ün kemikleri sızlamasın istiyorsanız, eğer sizlere haklarını helal etmelerini istiyorsanız, bu mücadeleyi yapmaktan asla vazgeçmeyin. Yaşasın İzmir, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığı, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!' diye konuştu

9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'nun 102'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.

Törene İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Ordusu Komutanı İrfan Özsert, siyasi partilerin temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkanları, STK başkanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, 9 Eylül şiirinin okunmasıyla devam etti.

"9 EYLÜL TARİHİN EN ÖNEMLİ ZAFERİNİN GÜNÜ"

Törende söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bugünün özel ve onurlu bir gün olduğunu belirterek, "9 Eylül İzmir, İzmir 9 Eylül demek. 9 Eylül'de İzmir'de elde edilen o zafer aynı zamanda Cumhuriyetimiz'in ön sözü demek. Böylesine özel bir günü 102 yıldır kimi zaman büyüklerimizle, kimi zaman evlatlarımızla kutluyoruz. Bugünün ne kadar özel ve onurlu bir gün olduğunu anlatmaya kelimler yetmiyor. Çünkü 9 Eylül öncesinde İzmir'in işgaliyle başlayan ve ardından Anadolu'da Kurtuluş Savaşı'nın ateşinin yakılmasıyla devam eden, yaklaşık 4 yıl devam eden , tarihin en önemli zaferinin günü. Sakarya Meydan Muharebesini, 30 Ağustos'u ve ardından çok kısa zamanda Afyon'dan İzmir'e uzanan o yolculuğu yüzlerce kez dinledik" dedi

"YAŞASIN İZMİR, YAŞASIN ATATÜRK'ÜMN IŞIĞI, YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ"

Cemiş Tugay açıklamlarını gençlelere seslenerek sürdürdü:

"Ben bugün şunu ifade etmek istiyorum; bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına düşen görev, böylesine özel bir günde bu gururu sonuna kadar taşımaktır. Türk Milleti'nin o gün yaptığı kahramanlığa son nefesine kadar gurur duymaktır. Başka hiçbir değer insanın vatanının ve milletinin sevgisinin üzerine çıkmamalıdır. O nedenle tüm yurttaşlarımıza şunu anlatmak isterim, bu onurlu ülkenin, büyük önderi ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu Cumhuriyet'e ve onlara karşı görevimiz öncelikle sorumluluklarımızı yerine getirmek ve vatan sevgimizi her türlü çıkarın önünde tutmaktır. O nedenle hiçbir siyasi görüş vatan ve millet sevgisinin önüne geçemez. Türkiye Cumhuriyeti söz konusu olduğunda, vatandaşlarımıza hizmet ve sorunları çözmek söz konusu olduğunda hiçbir kimse kişisel tavırlarını bu görevin önüne koyamaz. O nedenle, sevgili gençler bu ülkenin bu onurlu mücadelesinin devamını hep beraber getirelim. Kimsenin başka ülkelere yerleşmek istediği bir ülke olmasın Türkiye. Eğer Kurtuluş Savaşı kahramanlarının ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kemikleri sızlamasın istiyorsanız, eğer sizlere haklarını helal etmelerini istiyorsanız, bu mücadeleyi yapmaktan asla vazgeçmeyin. Yaşasın İzmir, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığı, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!"

Tören öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve halk oyunları ile devam etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme