Cemil Tugay Karşıyaka Stadı için noktayı koydu: Yeter artık engellenmesin!

Karşıyaka Stadı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan AK Partili Meclis üyelerine cevap veren Başkan Cemil Tugay, 'Bakanlık bu stadı yapmaya niyetliyse yapabilir ancak yapmayacağını söyledikten sonra Hamza Bey'in sözlerine gerek yok. Biz Karşıyaka'nın hakkını istiyoruz, iyilik değil. Orayı yeniden yapacaklarını söyledikleri için yıktılar. Son 5,5 senedir bir engel olmadığı halde stat yapılmıyor. Biz sadece engellenmesin istiyoruz' ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Meclis toplantısında 2019 yılından beri yapımı yılan hikayesine dönen Karşıya Stadı gündeme geldi.

Önceki gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın açıklamalarıyla yeniden alevlenen stat krizi, mecliste de görüşüldü.

AK Parti Karşıyaka Meclis Üyesi Adem Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a stadın yapımı için bakanlık nezdinde bir engel kalmadığını belirterek, Cemil Tugay'ın Hamza Dağ'a yönelik açıklamalarını eleştirdi.

Öztürk, Karşıyaka Stadı için geçmişte yaşanan çekişmelerin geride bırakılması gerektiğini belirerek, "Biz spor zirvesinde Karşıyaka Stadı'nın yeterince gündem olmadığını fark ettik. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ, artık stadın yapımı konusunda bakanlık nezdinde bir probblem kalmadığını beyan etti. Ancak sizlerin verdiği cevap hoş olmadı. Artık hiçbir türlü tahammülümüz, sabrınız kalmadı. Biz ortak bir konsensusla, akılcı bir şekilde bu sürecin yürütülmesi taraftarıyız. Artık geçmişe dair sorunları, problemleri konuşacak değiliz. Sizlerin açıklamalarına rağmen bizler;biz il başkanımızla, meclis üyelerimizle, partilerimizle elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu manada söylemlerimizi, ifadelerimizi muhataplarımızı iyi tespit etmek lazım. Karşıyakalılarına artık tahammülü, sabrı kalmadı. Hep beraber taşın altına gövdemizi sokarak hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"BİZ KARŞIYAKA'NIN HAKKINI İSTİYORUZ"

Adem Öztürk'ün açıklamalarına yanıt veren Cemil Tugay, Hamza Dağ'ın kullandığı "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Stadı için hiçbir girişimde bulunmadı" ifadeler nedeniyle açıklama yaptığını belirterek, "Kendisi, ya bilmiyor ya doğruyu söylemiyor. Muhtemelen bilmiyor. Öğrenmeli... İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir girişimi var mı? diye sormalı. Ben aylarca ricayla Gençlik ve Spor Bakanı ile görüşmeyi bekledim, görüşemedik. Kendilerine bir yazı yazdık cevap geldi. Buna binaen Karşıyaka Belediyesi'ne yazdık. Sizler de çok iyi biliyorsunuz, Karşıyaka Stadı'nı geçmişte Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacaktı ancak geçen dönem o dönemin Spor Bakanı'yla Hamza Dağ aracılığıyla görüştüm, kendilerine ‘stadı yapacak mısınız' dediğimde ‘kaynak ayıramayız siz yapın' sözlerini kendi kulaklarımla duydum. Bakanlık bu stadı yapmaya niyetliyse yapabilir ancak yapmayacağını söyledikten sonra Hamza Bey'in sözlerine gerek yok. Biz Karşıyaka'nın hakkını istiyoruz, iyilik değil. Orayı yeniden yapacaklarını söyledikleri için yıktılar. Son 5,5 senedir bir engel olmadığı halde stat yapılmıyor. Biz sadece engellenmesin istiyoruz" diye konuştu.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ ARAZİ TAHSİSİ İÇİN HAZIR

Adem Öztürk'ün ardından söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal ise Karşıya Stadı'nı özlemle beklediklerini belirterek, geçmişte geçtiğimiz yıllarda 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsis edilen 21 bin 70 metrekare alanı Karşıyaka Stadı için büyükşehir vermeye hazır olduklarını söyledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme